Uitlegvideo's over alle HAVO Economie school- en examenstof!

Wil jij leren voor het economie examen havo? Bekijk dan de 77 uitleg video’s voor economie van Digistudies! We leggen je alles uit over belastingen, het berekenen van een consumentensurplus en het conjunctuurbeleid van de overheid. De uitleg is geschikt voor middelbare scholieren in de bovenbouw van de havo.

Economie leren met Digistudies

0

Economie leren

Voor veel middelbare scholieren in economie een lastig vak. Aangezien je het in 5 havo toch moet afsluiten met een examen, is het belangrijk om goed te leren. Maar hoe leer je voor economie? Wij geven je graag een aantal tips:


Tip 1: Leer economische begrippen

In al die jaren dat je economie moet leren heb je vast al gemerkt dat er veel economische begrippen zijn die je moet kennen. Het kan best lastig zijn om te onthouden welke begrippen belangrijk zijn. Wij hebben daarom onder iedere uitleg video een begrippenlijst gemaakt, met daarbij de uitleg. Je kunt jezelf overhoren door met een briefje of je hand de uitleg te verbergen en daarna te controleren of je in de juiste richting zat. Ook kun je werken met zogeheten flashcards, waarbij je aan de ene kant van een kaartje het begrip schrijft, en op de andere kant de uitleg. Leg de kaartjes die je goed hebt op een stapel en degenen die je nog niet kent op een andere. Ga door totdat je alles kent!


Tip 2: Weet wat economische modellen betekenen

Bij het vak economie krijg je veel te maken met economische modellen en theorieën. Denk bijvoorbeeld aan de speltheorie (het gevangendilemma) en de Output Gap De kans is dan ook groot dat je daar één of meerdere vragen over zult krijgen op het economie examen. Zorg er dus voor dat je goed weet wat ze inhouden en hoe je ze kunt toepassen. Je kunt controleren hoe goed je het begrijpt door het aan iemand anders uit te leggen. Als je er dan niet helemaal uitkomt, weet je dat je nog even door moet leren.


Tip 3: Leer economische formules

Ook over economische formules kun je vragen verwachten op het economie examen havo. Schrijf eerst op welke formules je moet kennen. Bedenk vervolgens wat je er nog van weet en schrijf dit erachter. Daarna kun je controleren of het klopt, of dat je toch nog iets mist. De volgende stap is om het toe te passen en te oefenen met economische opgaven. Eén manier om dit te doen is door te oefenen met oude economie examens. Dat geeft een goed beeld van wat je zelf straks op het eindexamen kunt verwachten.


Economie examen havo 2024

Naast de bovenstaande tips voor economie is het natuurlijk vooral ook belangrijk om op tijd te beginnen, alles goed bij te houden en steeds te blijven oefenen: hoe vervelend dat ook is. Denk maar alvast aan hoe blij je zult zijn als het voorbij is en je geslaagd bent voor de examens! Het economie examen havo zal plaatsvinden op woensdag 15 mei 2024, van 13:30 tot 16:30. Je kunt dit controleren en andere examendata bekijken in het examenrooster.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen