Uitlegvideo’s over alle HAVO Frans school- en examenstof!

Frans leren doe je met de online kennisclips van Digistudies! Bekijk onze video’s om erachter te komen hoe je Franse werkwoorden moet vervoegen, welke Franse signaalwoorden je kunt gebruiken en hoe je een zakelijke brief in het Frans schrijft.

Frans leren met Digistudies

Frans examen havo 2024 Het eindexamen Frans voor de havo zal dit schooljaar plaatsvinden op woensdag 22 mei 2024. Je kunt dit nakijken en de examendata voor andere vakken zien in het examenrooster. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent door op tijd te beginnen met leren en veel te oefenen. Wij wensen je alvast veel succes!

0

Frans leren

Zit jij in de bovenbouw van de havo? Dan kun je onze uitlegvideo’s waarschijnlijk goed gebruiken. Onze professionele leraren leggen alles duidelijk aan je uit en geven je ook tips. Bekijk daarvoor bijvoorbeeld onze video met algemene tips voor het Frans examen, of neem een kijkje bij de video met tips voor het verbeteren van je kijk- en luistervaardigheid! Zo kun jij je goed voorbereiden op het eindexamen Frans, of op andere toetsen en SE’s in de bovenbouw.


Frans examen tips

Voor veel scholieren is Frans een lastige taal om te leren. Denk alleen al maar aan hoe ingewikkeld het is om te tellen in het Frans! Als je binnenkort een examen Frans moet maken, kun je daarom waarschijnlijk wel wat tips gebruiken. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.


Frans examen tip 1: Leer Franse signaalwoorden

Signaalwoorden zijn woorden die een bepaald verband aangeven in een tekst. Ze vertellen je wat zinnen met elkaar te maken hebben. Zo heb je in het Frans bijvoorbeeld het signaalwoord ‘parce que’, wat ‘omdat’ betekent. Het leren van Franse signaalwoorden kan niet alleen helpen bij het verklaren van een tekst bij een leestoets, maar het komt ook van pas bij luistertoetsen. De Fransen praten erg snel, en dan is het fijn als je bepaalde belangrijke woorden snel kunt herkennen.


Frans examen tip 2: Ga vaak Frans oefenen

Je kunt een taal het beste en het snelste leren door er veel mee te oefenen. Je kunt dit doen door Franse muziek te luisteren en te proberen om de tekst te begrijpen, of bijvoorbeeld door Franstalige films en series te kijken op Netflix (zonder of met Franse ondertiteling!). Het is ook een goed idee om te oefenen met oude examens.


Frans examen tip 3: Maak een stappenplan

Een groot gedeelte van het examen Frans bestaat uit het verklaren van een Franse tekst. Het is daarom dus erg belangrijk dat je dit goed onder de knie hebt en weet hoe je het moet aanpakken. Je kunt van te voren een stappenplan maken, zodat je weet hoe je straks snel aan de slag kunt. Dat kan veel tijd schelen!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen