Uitlegvideo's over alle VWO Biologie school- en examenstof!

Met Digistudies leer je voor het biologie examen vwo per onderwerp. Je krijgt uitleg over domein A tot en met F. De uitlegvideo’s kun je gebruiken om te leren voor het biologie examen, maar ook voor toetsen en SE’s in de bovenbouw van het vwo.

Biologie leren met Digistudies

0

Hoe kun je het beste leren voor biologie?

Na zes jaar leren moet je het vak biologie afsluiten met een eindexamen. Daarvoor moet je erg veel weten, waardoor je je misschien afvraagt hoe je dit het beste aan kunt pakken. Hieronder lees je daarom een aantal tips voor het biologie examen vwo.


Net als bij andere vakken is het belangrijk dat je op tijd begint en de lesstof steeds goed bijhoudt. Je kunt dit doen door een planning te maken – en je daar ook aan te houden. Ook kun je samenvattingen maken van de tekst uit je schoolboeken, zodat je voor jezelf duidelijk maakt wat belangrijk is en wat niet. Vind je het lastig om veel te lezen of vind je dat gewoon niet leuk? Wissel het lezend leren dan af met het leren met video’s! Bij Digistudies vind je maar liefst 69 video’s met uitleg voor biologie voor vwo. Ook is het bij biologie belangrijk om regelmatig in je Binas te kijken, zodat je leert hoe je dingen snel kunt opzoeken.


Bij biologie zijn er zes domeinen die je goed moet kennen. Verdiep je dus in de onderwerpen die vallen onder domein A. Cellen (stofwisseling), domein B. Organismen, C. Interactie, D. Reproductie en tot slot domein E. Evolutie. Onder de uitlegvideo’s van deze biologie onderwerpen vind je een begrippenlijst. Ook is er bij de meeste video’s een examenopgave toegevoegd, waarmee je kunt checken of je de informatie goed hebt opgeslagen.


Verder raden we je ook aan om tijdens de les en tijdens het leren met video’s aantekeningen te maken. Schrijf alles op waarvan jij denkt dat het belangrijk is, of wat je nog niet begrijpt. Op die manier is de kans kleiner dat je het vergeet. Van deze onderwerpen kun je later weer vragen maken, die je op kaartjes – flashcards – kunt schrijven. Aan de ene kant schrijf je een vraag en op de andere kant het antwoord. Je kunt er ook begrippen en de uitleg daarvan opschrijven. Zo kun je jezelf overhoren.


Een voorbeeld:

Zijde 1 (begrip): Locus

Zijde 2 (uitleg): De plaats op een chromosoom waar zich een gen bevindt.


Biologie examen vwo 2023

Het examen biologie voor vwo zal plaatsvinden op 14 mei 2024, van 13:30 tot 16:30. Deze en andere examendata kun je nakijken op het examenrooster. Je hebt dus drie uur de tijd voor het biologie examen, wat erg lang is als je daar niet aan gewend bent. Je kunt gaan oefenen met oude examens om jezelf daarin te trainen. Ook is het oefenen handig omdat je dan kunt zien hoe het examen biologie eerdere jaren werd opgebouwd en wat je dus ongeveer kunt verwachten. Door een oud examen te maken en daarna zelf na te kijken, zie je wat je al goed doet en waar je nog even voor moet leren.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen