Uitlegvideo's over alle BB Economie school- en examenstof!

Wil jij je goed voorbereiden op het eindexamen economie? Bekijk dan al onze uitlegvideo's voor vmbo basis! Wij weten wat jij moet leren en hebben alle leerstof verfilmd. Dat is makkelijker én een stuk leuker!

Economie leren met Digistudies

0

Economie leren: vmbo basis (BB)

Om goed en effectief te leren voor economie op VMBO basisniveau, kun je op verschillende manieren te werk gaan. Maar waar doe je goed aan? Hier zijn er een paar strategieën die je kunt volgen:


1. Begrijp de basisconcepten van economie

Zorg ervoor dat je de belangrijkste concepten begrijpt. Economie kan soms abstract en onduidelijk lijken, maar als je de basisprincipes begrijpt, zal de rest gemakkelijker te begrijpen zijn.


2. Gebruik verschillende leermethoden

Mensen leren op verschillende manieren. Probeer verschillende leertechnieken, zoals het maken van samenvattingen, flashcards, het uitleggen van concepten aan anderen of het maken van diagrammen en grafieken. Ook kun je natuurlijk leren met uitlegvideo’s. Wij weten precies wat jij moet leren en hebben alle lesstof verfilmd in korte, duidelijke filmpjes.


3. Oefen met examenvragen en opdrachten

Oefen regelmatig met voorbeeldvragen en opdrachten. Dit kan helpen bij het begrijpen van de toepassing van concepten. Zoek oefenopgaven in je lesboeken, online platforms of vraag je docent om extra oefenmateriaal.


Om jou hiermee te helpen hebben wij Digi-oefening bedacht. Met Digi-oefening leer je in onze digitale leeromgeving door echte oude examenopgaven van economie op vmbo-basisniveau te maken. Je kunt zelf jouw gemaakte opgaven nakijken en aangeven in hoeverre je het juist had. Wij houden daarna bij wat je al goed had en waar je nog iets meer aandacht aan moet besteden.


4. Maak een leerplanning

Plan je studietijd in. Verdeel de onderwerpen over verschillende dagen en neem regelmatig pauzes om de lesstof beter te kunnen opnemen. 


5. Herhaal de lesstof regelmatig

Herhaling is essentieel voor het onthouden van informatie. Ga regelmatig terug naar eerdere onderwerpen om opnieuw te zien wat je hebt geleerd en of je alles nog steeds weet. Een van de voordelen van leren met uitlegvideo’s is dat je onze video’s oneindig kunt herhalen en terugkijken.


6. Vraag om hulp (indien nodig)

Als je iets niet begrijpt, aarzel dan niet om hulp te vragen. Dit kan zijn bij je docent, medeleerlingen, vrienden of online. Begrijp je iets niet wat je in onze video’s hebt gezien. Dan kun je daar ook een vraag over stellen.


7. Gebruik online bronnen en apps

Er zijn verschillende educatieve apps en websites die specifiek gericht zijn op het leren van economie. Bij Digistudies kan je naast de website ook onze app downloaden, als je dat handiger vindt.


8. Wees actief in de klas

Oké, het is niet altijd leuk, maar probeer toch je best te doen op school. Neem deel aan de lessen, stel vragen en wees betrokken. Dit zal je uiteindelijk helpen om beter voorbereid te zijn en het maakt het leren na school makkelijker.


9. Zorg voor een positieve mindset

Wees gemotiveerd en geloof erin dat jij in staat bent om alle lesstof te leren en te begrijpen. Economie kan in eerste instantie lastig lijken, maar met doorzettingsvermogen en een positieve houding kun je het zeker onder de knie krijgen!


Door deze strategieën te combineren en goed vol te houden, kun je effectief leren voor economie op VMBO-basisniveau. Succes!


Economie examen vmbo-basis 2024

Op het vmbo-BB sluit je het vak economie af met een eindexamen. Dat zal in 2024 plaats gaan vinden op vrijdag 17 mei, van 13:30 tot 15:00. Je kunt dit nakijken in het examenrooster 2024. Let er wel even op dat je linksboven het juiste niveau aanklikt! De examenvragen zullen gaan over alle drie de domeinen die wij hier aanbieden, dus pak de kans om je goed voor te bereiden, zodat je straks met een gerust gevoel je examens in gaat. 

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen