Uitlegvideo's voor vmbo, hav o en vw o

Hoe leer ik het beste voor mijn eindexamens? Die vraag heb je jezelf waarschijnlijk al vaker gesteld. Naast goed opletten op school kun je jouw slagingskansen vergroten door te leren met uitlegvideo's. Om leerlingen te helpen bij hun voorbereiding op toetsen, SE's en eindexamens, heeft Digistudies alle relevante onderwerpen verfilmd.

Bekend van

Wat krijg ik als ik een vak koop?
Als je een vak aanschaft, ontvang je daar de volgende leerondersteuning voor:

Examenstof uitgelegd in video's met animaties

De uitlegvideo's zijn gemaakt in samenwerking met professionele docenten en talentvolle editors. Je kunt de video's zien als een klassikale les, maar dan wel een waarbij je de leraar op pauze kunt zetten ;).

Quizvragen

Het is belangrijk om te controleren of je de lesstof goed begrijpt. Daarom krijg je, tijdens het bekijken van de video, quizvragen te zien die gaan over de stof die jou daarvoor is uitgelegd.

Bijpassende begrippenlijsten

Bij de meeste vakken komen begrippen aan bod die je moet onthouden voor de examens. Bij iedere video staat daarom een begrippenlijst, met een korte uitleg van de belangrijkste begrippen.

Mogelijkheid om vragen te stellen

Net als in de klas, kan het natuurlijk voorkomen dat je vragen hebt over de lesstof. Je kunt daarom inhoudelijke vragen stellen in de vragensectie onder de video's. Jouw vraag wordt vervolgens zo snel mogelijk beantwoord door een universitair geschoolde docent, die alles weet over het vak waar jij een vraag over hebt. Zodra er een antwoord is gegeven, ontvang je een melding. Je kunt de door jou gestelde vragen altijd terugvinden in de 'Mijn Digi' omgeving.

Bijpassende oude examenvragen

Om je goed voor te bereiden op toetsen en examens, moet je kunnen oefenen. Bij de meeste video's staat daarom een examenvraag die eerder in een echt examen gesteld is, en die betrekking heeft tot het onderwerp van de video. Een uitzondering hierop zijn video's waarin oude examenopgaven uitgebreid worden besproken en uitgelegd. Ook komt er af en toe nieuwe examenstof bij, waardoor er nog geen oude examenvragen beschikbaar zijn voor die onderwerpen.

Eigen leeromgeving

Digistudies heeft een eigen leeromgeving, die 'Mijn Digi' heet. Het voordeel hiervan is dat je altijd kunt zien welke vakken je aangeschaft hebt en welke video's je bekeken hebt. Als je een video hebt gepauzeerd, kun je snel weer terug naar waar je gebleven was. Ook kun je video's opslaan, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden. Zoals hierboven vermeldt, zie je ook jouw vragen terug in deze leeromgeving.

Micha Proper

Founder

Ik had moeite met leren uit boeken...

Digistudies is een e-learningplatform dat korte, toegankelijke uitlegvideo's aanbiedt voor middelbare scholieren.

Het idee is van oprichter Micha Proper en ontstond door zijn eigen periode op de middelbare school. Hij zag om zich heen dat 'leren uit boeken' door velen als saai gezien werd, maar ook dat er veel leerlingen waren met concentratieproblemen (Ad(h)d) of leesstoornissen (dyslexie) met leerproblemen als gevolg.

Leren met video's bleken de perfecte uitkomst te bieden.

Deze scholieren gingen je voor
Meer dan 18.000 leerlingen gingen je voor. En zij beoordelen ons gemiddeld met een 9.4. Wij weten wat jij moet leren! Succes gegarandeerd!
Werkt leren met video's?

Zeker! Uit onderzoek van de Radboud universiteit blijkt dat leerlingen die met video's leren als toevoeging op hun les, gemiddeld een héél punt hoger scoren! Daarnaast heeft Digistudies in het schooljaar 2021-2022 een slagingspercentage behaald van 98,8%, wat aangeeft dat de leermethode succesvol is. Er is een aantal redenen waarom het goed werkt:

1

De informatie wordt op verschillende manieren opgeslagen.
Ons geheugen verwerkt beelden op een andere manier dan geluiden. Door de combinatie van beeld en geluid in video’s wordt het werkgeheugen in je hersenen optimaal benut. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het komt erop neer dat je informatie beter onthoudt als het op verschillende manieren binnenkomt.

2

We onthouden beelden beter dan woorden.
Voor sommige scholieren, bijvoorbeeld scholieren die last hebben van dyslexie, is het lastig om informatie te onthouden waar niet automatisch een beeld van gevormd wordt. Denk bijvoorbeeld aan jaartallen bij geschiedenis, natuurkundige formules en Franse/Engelse/Duitse woorden. Dat hoeft niet alleen voor mensen met dyslexie te gelden, want iedereen is visueel ingesteld. Om leerstof beter te onthouden is het dus een goed idee om er een beeld aan te koppelen. Het bekijken van geanimeerde uitlegvideo’s kan daarom een oplossing bieden.

3

Je leert op je eigen tempo.
Sommige mensen kunnen zich lastig op twee dingen tegelijk focussen. Je kunt denken aan lezen en begrijpen, maar ook aan luisteren en schrijven tegelijk. Het kan daardoor lastig zijn om tijdens een uitleg aantekeningen te maken. Het handige aan uitlegvideo's is dat je deze op ieder moment op pauze kunt zetten en je het zo vaak als je wilt opnieuw kunt afspelen. Je leert daardoor op je eigen tempo.

ruim 18.000+ leerlingen gingen je voor
Wat vinden anderen van Digistudies?
Digistudies
Veelgestelde vragen