Uitlegvideo's over alle KB Duits school- en examenstof!

Wil jij je goed voorbereiden op het eindexamen Duits? Leer dan met onze uitlegvideo's! We leren je hoe je signaalwoorden kunt herkennen, wat je kunt doen als je een black-out krijgt en hoe je examenvragen kunt aanpakken.

Duits examen vmbo kader

Het eindexamen Duits op vmbo kader niveau kan een uitdaging lijken, maar met de juiste aanpak en een goede voorbereiding moet het zeker haalbaar zijn. Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten om het examen met vertrouwen tegemoet te gaan.


Leren voor Duits

Om te beginnen is het heel belangrijk om de basis van de Duitse taal te beheersen. We hebben het dan over het begrijpen van grammaticaregels, zoals de tegenwoordige tijd, verleden tijd en basiswoordenschat. Het is ook handig om veel voorkomende zinnen en uitdrukkingen te leren.


Leesvaardigheid

Een ander belangrijk aspect van het examen is het begrijpen van geschreven teksten. Dit kan variëren van eenvoudige brieven tot korte artikelen. Oefen regelmatig met het lezen van verschillende soorten teksten, zodat je bekend raakt met de verschillende formaten en stijlen. Denk aan korte nieuwsberichten, oefenteksten of berichten op sociale media, bijvoorbeeld.


Luistervaardigheid

Luistervaardigheid is ook een belangrijk onderdeel van het examen. Luister naar Duitse audiofragmenten of bekijk (simpele) Duitse video's om je luistervaardigheid te verbeteren. Dit kan je helpen om de uitspraak en intonatie van de taal beter te begrijpen.


Een handige manier om te leren is door gebruik te maken van video's. Video's kunnen het leren leuker en interactiever maken. Kies video's die passen bij je niveau en interesses, zoals educatieve video's, Duitse muziek of korte films. Voor educatieve uitlegvideo’s kun je natuurlijk bij Digistudies terecht!


Schrijfvaardigheid

Voor het schriftelijke deel van het examen is het belangrijk om te oefenen met het schrijven van korte teksten. Let goed op spelling, grammatica en zinsopbouw. 


Slagen voor Duits op kaderniveau

Wil je effectief leren voor het eindexamen Duits? Maak dan een planning en verdeel je tijd over de verschillende onderdelen van het examen. Herhaal regelmatig wat je hebt geleerd en blijf oefenen.


Kortom, focus op de basisvaardigheden, oefen met verschillende tekstsoorten, luister regelmatig naar Duits en maak gebruik van video's om het leren leuker te maken. Met de juiste voorbereiding kun je met vertrouwen het eindexamen Duits op vmbo kader niveau tegemoet zien. Veel succes!


Duits examen vmbo kader 2024

In het schooljaar 2023-2024 zal het eindexamen Duits op kaderniveau plaatsvinden op donderdag 16 mei, van 09:00 tot 11:00. Dit kun je terugzien in het examenrooster. Begin op tijd met leren, zodat je straks zo min mogelijk stress hebt. Wil je je ook goed voorbereiden op andere vmbo kader examens? Bekijk dan ook onze uitlegvideo’s voor andere vakken!


... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen