Uitlegvideo's over alle HAVO Biologie school- en examenstof!

Wil jij leren voor het biologie examen havo? Dan ben je hier op de goede plek. Bij Digistudies krijg je uitleg over alle onderwerpen van biologie, van de werking van een cel tot DNA en eiwitsynthese. Gebruik deze uitleg om te leren voor het examen, maar ook voor andere toetsen en SE’s op havoniveau!

Biologie leren met Digistudies

0

Leren voor biologie

Biologie is een vak waarvoor je veel verschillende dingen moet leren. Zo gaat een groot deel over het menselijk lichaam, maar moet je ook veel weten over planten en ecosystemen. Bij Digistudies vind je daarom veel verschillende uitlegvideo’s, waarin onze professionele docenten je alles uitleggen wat jij moet weten voor het biologie examen havo.


Wat moet je weten voor het biologie examen?

De leerstof voor het biologie examen havo is opgedeeld in zes domeinen:


- A. Zelfregulatie. In dit domein bespreken we de stofwisseling van de cel. Waaruit bestaat een cel, welke vormen van celtransport zijn er en wat zijn enzymen? Op vragen als deze krijg je antwoord door de video’s met uitleg voor biologie te bekijken. Andere onderwerpen die in domein A aan bod komen zijn de zelfregulatie en afweer van het organisme en de regulatie van ecosystemen.


- B. Zelforganisatie. In domein B hebben we het over de zelforganisatie van cellen. Onderwerpen die onder dit domein vallen zijn DNA & eiwitsynthese en Stamcellen, celdifferentiatie & celtypen.


- C. Interactie. Domein C bevat video's over de interactie in ecosystemen. We bespreken o.a. voedselrelaties en symbiose, maar ook landbouw & milieuproblematiek komt aan bod in dit domein.


- D. Reproductie. In domein D hebben we het over erfelijke eigenschappen. Hoe zit het ook alweer met genotypen en fenotypen, en hoe werken kruisingsschema's? Dat en meer kom je te weten als je de uitlegvideo's in dit domein bekijkt.


- E. Evolutie. Domein E is een klein domein, maar daarom niet minder belangrijk. Je leert over DNA en mutaties, maar ook over soortvorming.Biologie examen havo 2024

Het biologie examen havo is op 28 mei 2024, van 13:30 tot 16:30. De data van andere examens vind je in het examenrooster. Zoals je ongetwijfeld weet, is het erg belangrijk om je goed voor te bereiden op de eindexamens. Begin dus op tijd met leren voor biologie. Je kunt dit ook doen door te oefenen met oude examens, zodat je alvast een idee krijgt van wat je straks kunt verwachten.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen