Uitlegvideo's over alle HAVO Biologie school- en examenstof!

Wil jij leren voor het biologie examen havo? Dan ben je hier op de goede plek. Bij Digistudies krijg je uitleg over alle onderwerpen van biologie, van de werking van een cel tot DNA en eiwitsynthese. Gebruik deze uitleg om te leren voor het examen, maar ook voor andere toetsen en SE’s op havoniveau!

Biologie leren met Digistudies

play
0

Leren voor biologie

Biologie is een vak waarvoor je veel verschillende dingen moet leren. Zo gaat een groot deel over het menselijk lichaam, maar moet je ook veel weten over planten en ecosystemen. Bij Digistudies vind je daarom veel verschillende uitlegvideo’s, waarin onze professionele docenten je alles uitleggen wat jij moet weten voor het biologie examen havo.


Wat moet je weten voor het biologie examen?

De leerstof voor het biologie examen havo is opgedeeld in vier domeinen:


- M. Molecuul- en celniveau. In dit domein bespreken we de stofwisseling van de cel. Waaruit bestaat een cel, welke vormen van celtransport zijn er en wat zijn enzymen? Op vragen als deze krijg je antwoord door de video’s met uitleg voor biologie te bekijken. Andere onderwerpen die in domein M aan bod komen zijn de zelforganisatie van cellen, erfelijke eigenschappen en selectie.


- O. Orgaan- en organismeniveau. In domein O hebben we het over de stofwisseling en de zelforganisatie van het organisme. Onderwerpen die onder dit domein vallen zijn bijvoorbeeld resorptie, het zenuwstelsel, afweerbarrières en immuniteit.


- P. Populatie- en ecosysteemniveau. Domein P bevat video's over de interactie in en tussen ecosystemen. We bespreken o.a. voedselrelaties en symbiose, maar ook landbouw & milieuproblematiek komt aan bod in dit domein.


- SE-stof. In dit laatste domein bespreken we waarnemingen door het organisme.


Biologie examen havo 2024

Het biologie examen havo is op 28 mei 2024, van 13:30 tot 16:30. De data van andere examens vind je in het examenrooster. Zoals je ongetwijfeld weet, is het erg belangrijk om je goed voor te bereiden op de eindexamens. Begin dus op tijd met leren voor biologie. Je kunt dit ook doen door te oefenen met oude examens, zodat je alvast een idee krijgt van wat je straks kunt verwachten.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Lara de Bruijn's foto.
Lara de Bruijn

"Beste aankoop van dit jaar so far! Ik kan Digistudies oprecht aanraden bij andere leerlingen heb er zelf namelijk super veel aan gehad, ik leer bijna alleen nog maar met Digistudies"

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?