Uitlegvideo's over alle HAVO Engels school- en examenstof!

Zit jij in de bovenbouw van de havo en ben je op zoek naar een fijne manier om te leren voor Engels? Maak dan gebruik van onze video’s met uitleg voor Engels op havoniveau. Je komt er hier achter hoe je een zakelijke brief schrijft, hoe je je kunt voorbereiden op een mondeling Engels en je kunt de Engelse grammatica leren.
A. Eindexamen EN
5 Video's

B. Schoolexamen EN
4 Video's

C. Basiskennis EN
11 Video's

Engels leren met Digistudies

play
0

Engels leren – havo

Na vijf lange jaren mag je het vak Engels op de havo afsluiten met een examen. Het is natuurlijk belangrijk dat je je daar goed op voorbereidt, wat je eigenlijk al jarenlang doet. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom kun je bij Digistudies Engels leren met video’s, waarin onze professionele leraren je alles duidelijk uitleggen. Wij weten wat jij moet leren voor het Engels examen, zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken. Naast de video’s vind je hier ook samenvattingen en examenopgaven.


Voor het examen Engels is het belangrijk dat je de Engelse grammatica onder de knie hebt. Dit is de basiskennis die je ook bij andere onderdelen moet kunnen toepassen. Bij het schrijven van een zakelijke brief moet je bijvoorbeeld in de juiste tijd kunnen schrijven. Een ander onderdeel van het Engels examen is tekstverklaren. We leggen je in vijf video’s uit hoe je dat moet aanpakken.


Engels oefenen

Je kent vast wel het gezegde “oefening baart kunst”, oftewel: “practice makes perfect”. Dat wordt niet zomaar geroepen: het is echt waar! Je kunt Engels oefenen door oude examens te maken. Scoor je laag op de Engelse grammatica? Ga dan nog eens oefenen met de tijden, zodat je het straks op je examen wel kent!


Ook voor een mondeling Engels is het verstandig om te oefenen. Dat kun je doen door regelmatig gesprekken te voeren in het Engels met je ouders, klasgenoten of vrienden. Vertel hen bijvoorbeeld hoe je dag is geweest of waar je naar uit kijkt. Bekijk ook deze video met tips voor een mondeling Engels

 

Oefen daarnaast ook met het schrijven van een zakelijke brief, want de kans is groot dat ook dat onderdeel terug zal komen op het examen Engels in 2024. Gelukkig kun je jezelf daarvoor een aantal dingen aanleren, zoals het schrijven van een begroeting, inleiding en afsluiting.


Examen Engels havo 2024

Het examen Engels voor havo zal plaatsvinden op 21 mei 2024, van 13:30 tot 16:00. Je kunt deze datum en andere examendata terugvinden in het examenrooster. Zorg ervoor dat je op tijd begint met leren, zodat je stress vermijdt en met een ontspannen gevoel het eindexamen in gaat! Als je op verschillende manieren leert en regelmatig oefent, moet het helemaal goed komen en kun jij met gemak slagen voor het Engels examen. Je kunt bij Digistudies natuurlijk ook voor andere vakken leren, om je zo goed voor te bereiden op het havo examen.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Saskia's foto.
Saskia

De samenvattingen zijn niet alleen erg handig om te leren voor je eindexamens, maar deze zijn ook enorm handig voor de proefwerken die je in de loop van het schooljaar hebt!

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?