Uitlegvideo’s over alle HAVO Wiskunde A school- en examenstof!

Als je op zoek bent naar wiskunde bijles, ben je hier op de juiste plek. Bij Digistudies leer je wiskunde online, met uitleg video’s, examenopgaven en oude examens. Gebruik deze uitleg als je in de bovenbouw van de havo zit, om te leren voor toetsen, SE’s en het wiskunde A examen!

Wiskunde A leren met Digistudies

Wiskunde A examen havo 2023 Ben jij je al aan het voorbereiden op het examen van wiskunde A? Schrijf dan alvast de volgende datum in je agenda: dinsdag 23 mei 2023. Op die dag zal het wiskunde A examen voor havo plaatsvinden, van 13:30 tot 16:30. Je kunt dit terugkijken en andere examendata zien in het examenrooster van 2023.

0

Wiskunde A havo

Om te leren voor wiskunde A is het vooral belangrijk om veel te oefenen. Naast het maken van je huiswerk kun je dit ook doen door oude wiskunde A examens te maken. Daardoor kun je zien wat voor soort vragen je ongeveer kunt verwachten en hoe groot een examen normaal gesproken is. Het is namelijk best even wennen als je je ineens drie uur lang moet concentreren. Gelukkig kun je dit leren! Ook is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je allemaal moet leren. Dat lees je hieronder.


Wat moet je leren voor wiskunde A?

De leerstof voor het wiskunde a examen voor havo is opgedeeld in vier domeinen:


- A. Wiskundige vaardigheden. Onderwerpen die onder dit domein vallen zijn onder andere de voorrangsregels, verhoudingen, breuken en machten. Ook moet je weten hoe je procentuele toename en afname berekent.


- B. Rekenen. De naam van dit domein geeft al weg waar het over gaat. Belangrijk is dat je kunt rekenen met verschillende eenheden en grootheden, dat je de lengte, oppervlakte en inhoud kunt berekenen en dat je in staat bent op vergelijkingen op te lossen.


- C. Verbanden. Dit domein bestaat uit een aantal subdomeinen. Onderwerpen die hieronder vallen zijn onder andere het opstellen en aflezen van tabellen en grafieken, het werken met een grafische rekenmachine en het oplossen van ongelijkheden.


- D. Statistiek. Domein D bestaat uit vier subdomeinen: presentaties van data interpreteren en beoordelen, data verwerken, data en verdelingen en statistische uitspraken doen. Je moet kunnen werken met diagrammen, frequentietabellen, en verschillende wiskundige formules kunnen gebruiken.


Wiskunde A tips

Tip 1.    Schrijf je berekening op

Bij het leren van wiskunde a is er een paar dingen handig om te onthouden. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om altijd je hele berekening op te schrijven. Daar kun je namelijk ook punten voor krijgen, zelfs als je uiteindelijke antwoord niet goed is!


Tip 2.    Let op eenheden en decimalen

Ook moet je altijd goed controleren of je de juiste eenheden gebruikt hebt en of je genoeg decimalen achter de komma hebt opgeschreven. Het is erg zonde als je dit vergeet en daardoor punten misloopt.


Tip 3.    Controleer je antwoord

Controleer ook altijd of wat je hebt opgeschreven als antwoord wel logisch is. Als je bijvoorbeeld de inhoud van een zwembad moet berekenen en je op 5 liter water uitkomt, dan kun je wel bedenken dat dat waarschijnlijk niet het juiste antwoord is. 

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veel gestelde, vragen