Uitlegvideo's over alle BB Biologie school- en examenstof!

Wil jij leuker en makkelijker leren voor het vmbo-basis biologie examen en/of andere toetsen? Leer dan met onze uitlegvideo's! Wij weten precies wat jij moet leren, en hebben die onderwerpen verfilmd. Veel succes!

Biologie leren met Digistudies

0

Biologie vmbo-basis (BB)

Bij het vak biologie op vmbo-bb niveau leer je over veel verschillende onderwerpen. Zo bespreken we de functies van cellen, leggen we je uit hoe het lichaam zichzelf in stand houdt en hoe we reageren op verschillende prikkels. In domein C: Voortplanting en evolutie hebben we het onder andere over de voortplantingsorganen van mannen en vrouwen en over voorbehoedsmiddelen.


Biologie vmbo-basis (BB) examen 2024

Op het vmbo-BB sluit je het vak biologie af met een eindexamen. Dat zal in 2024 plaat gaan vinden op vrijdag 24 mei, van 13:30 tot 15:00. Je kunt dit nakijken bij Examenblad. De examenvragen zullen gaan over alle drie de domeinen die wij hier aanbieden, dus pak de kans om je goed voor te bereiden, zodat je straks met een gerust gevoel je examens in gaat. 


Biologie vmbo-basis (BB) examen oefenen

Een andere manier om je goed voor te bereiden is door te oefenen met oude examens. Dit kan je goed doen met Digi-oefening! Als je Digi-oefening aanschaft, kun je in onze leeromgeving per onderwerp gericht oefenen. We laten je echte oude examenvragen zien, vertellen je wat het goede antwoord zou moeten zijn en waar je nog even wat extra aandacht aan moet besteden.


Slagen voor het biologie-bb examen

Als je een goede kans wil maken om te slagen voor het biologie examen, is het vooral belangrijk dat je op tijd begint met leren. Begin het schooljaar goed, zodat je niet aan het einde alles in hoeft te halen! Bekijk dus de uitlegvideo's, leer met samenvattingen, bestudeer de begrippenlijsten en oefen met oude examenvragen: dan komt het vast helemaal goed en slaag jij straks met vlag en wimpel!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen