Uitlegvideo's over alle KB Biologie school- en examenstof!

Wil jij je goed voorbereiden op het eindexamen biologie op vmbo-kader niveau? Leer dan met al onze uitlegvideo's! Wij weten wat jij moet leren voor het examen en andere toetsen en hebben al deze leerstof verfilmd. Zo wordt het leren makkelijker én leuker!
C. Voortplanting en evolutie
6 Video's

Biologie leren met Digistudies

play
0

Hoe kun je het beste leren voor biologie vmbo kader?

Er zijn verschillende effectieve manieren om te leren voor biologie op VMBO-kaderniveau. Hier zijn enkele strategieën die je kunnen helpen:


1. Samenvattingen maken

Maak samenvattingen van de lesstof. Schrijf de belangrijkste concepten, definities en feiten op in je eigen woorden. Dit helpt je om de informatie te begrijpen en te onthouden. Je kunt een samenvatting van je lesboek maken, maar je kunt natuurlijk ook onze uitlegvideo’s voor biologie samenvatten!


2. Flashcards

Maak flashcards (oefen kaartjes) met vragen aan de ene kant en antwoorden aan de andere kant. Dit kan helpen bij het oefenen en herhalen van begrippen en concepten.


3. Biologie oefenen

Maak gebruik van oefenopgaven en -vragen uit je lesboeken, werkboeken of online platforms, zoals dat van ons. Door actief vragen te beantwoorden, verbeter je je begrip van de lesstof. Speciaal voor dit doel hebben wij Digi-oefening ontworpen. Als je dat aanschaft, kun je oefenen met echte oude examenopgaven van biologie eindexamens. Je kunt gelijk zien wat voor soort antwoord goedgekeurd zou worden, zodat je weet of je goed op weg bent of dat je nog even iets meer aandacht aan dat onderwerp moet besteden.


4. Visuele hulpmiddelen gebruiken

Gebruik diagrammen, tekeningen en andere visuele hulpmiddelen (zoals uitlegvideo’s!) om biologische processen en concepten te begrijpen. Dit kan vooral handig zijn voor onderwerpen zoals de werking van het menselijk lichaam en de celstructuur.


5. Samen biologie leren 

Overweeg om samen met klasgenoten te studeren. Door samen te werken en met anderen te praten over de lesstof, kun je nieuwe inzichten krijgen en van elkaar leren. Daarnaast maakt dit het leren ook nog eens een stuk leuker!


6. Herhaal en oefen regelmatig

Verdeel je studietijd in korte sessies en herhaal de stof regelmatig. Hierdoor blijft de informatie beter hangen. Een van de voordelen van leren met uitlegvideo’s is dat je ze oneindig kunt herhalen. Doe er dus je voordeel mee!


7. Vraag om hulp

Als je iets niet begrijpt, aarzel dan niet om je docent om uitleg te vragen. Het is belangrijk om onduidelijkheden op te helderen, zodat je straks niet vastloopt tijdens het maken van je biologie examen. 


8. Biologie in het dagelijks leven herkennen

Probeer biologie eens te koppelen aan de wereld om je heen. Hoe worden biologische concepten in het dagelijks leven toegepast? Denk bijvoorbeeld aan de processen die dag en nacht in jouw lichaam plaatsvinden. Dit kan helpen om de lesstof beter te begrijpen en te onthouden.


Door deze verschillende methoden te combineren en te experimenteren met wat het beste voor jou werkt, kun je de lesstof voor biologie op VMBO-kaderniveau effectief leren en begrijpen.


Biologie examen vmbo-kader 2024

Op het vmbo-KB sluit je het vak biologie af met een eindexamen. Dat zal in 2024 plaats gaan vinden op dinsdag 14 mei, van 13:30 tot 15:30. Je kunt dit nakijken in het examenrooster 2024. Let er wel even op dat je linksboven het juiste niveau aanklikt! De examenvragen zullen gaan over alle drie de domeinen die wij hier aanbieden, dus pak de kans om je goed voor te bereiden, zodat je straks met een gerust gevoel je examens in gaat. ... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Djoeke's foto.
Djoeke

"Super goeie website. Ik leer voor al mijn SE’s met jullie video’s. Ben niet zo van het lezen dus de geanimeerde uitvideo’s zijn voor mij perfect!"

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?