Uitlegvideo's over alle TL/GL Biologie school- en examenstof!

Doe jij vmbo-t en heb je binnenkort een biologie examen, toets of SE? Leer dan met onze uitlegvideo's! We hebben alle onderwerpen die jij moet kennen verfilmd, zodat je makkelijker kunt leren voor biologie. Naast video's bieden we ook nog extra leeropties aan bij de video's, zoals begrippenlijsten, oude examenvragen én interactieve oefenvragen in de video's zelf.

Biologie leren met Digistudies

0

Biologie leren

Biologie is een breed vak, waar je alles leert over het menselijk lichaam, planten en dieren, het gedrag van mens en dier en verschillende ecosystemen. De precieze betekenis van biologie is dan ook ‘de leer van het leven’. Doordat er zoveel bij komt kijken, vraag je je misschien af: hoe kan ik het beste leren voor biologie?


Wij raden je aan om het leren uit schoolboeken af te wisselen met leren met video’s. Op die manier komt de informatie op twee verschillende wijzen binnen, waardoor de kans groter is dat je de leerstof onthoudt. Leren met video werkt goed, doordat onze hersenen geneigd zijn om beelden beter te onthouden dan woorden. Bij Digistudies vind je daarom honderden video’s, waarin je uitleg krijgt die voorzien is van veel animaties.


Biologie examen vmbo 2024

Op het vmbo-t sluit je het vak biologie na vier jaar af met een eindexamen. In 2024 zal het examen biologie voor vmbo plaatsvinden op 15 mei. De examenvragen die je zult krijgen gaan over domein A. Planten en dieren, domein B. Het lichaam en domein C. Voortplanting en evolutie. Over alle onderwerpen die daaronder vallen – zoals erfelijkheid en evolutie en de werking van de spijsvertering – kun je uitleg krijgen van onze professionele docenten.


Wil je alvast zien hoe een biologie examen er normaal gesproken uitziet? Neem dan eens een kijkje bij de oude examens. Daar zie je wat voor soort vragen je kunt verwachten, hoe een biologie examen wordt opgebouwd en hoe groot het examen ongeveer zal zijn. Om je voor te bereiden op het examen kun je de oude examens oefenen en daarna zelf nakijken. Zo kom je erachter wat er goed gaat en waar je misschien nog even wat meer tijd aan moet besteden.


Slagen voor je biologie examen in 2024

Je maakt de meeste kans om te slagen voor je examen biologie als je op tijd begint met de voorbereiding en je het hele examenjaar goed bij blijft met alle leerstof. Bekijk dus de uitlegvideo’s, leer met de samenvattingen, neem de begrippenlijsten door en maak de oefenopgaven: dan moet het helemaal goed komen en slaag jij straks met vlag en wimpel!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen