Uitlegvideo's over alle TL/GL Engels school- en examenstof!

Wil jij online Engels leren op vmbo-t niveau? Dan ben je hier op de juiste plek! Bij Digistudies vind je uitlegvideo's voor Engels, kun je leren met samenvattingen en oefenen met oude examens. We leggen je uit wanneer je de present simple moet gebruiken, geven je tips voor tijdens het examen Engels en leren je hoe je een tekst kunt lezen aan de hand van verschillende vraagsoorten.

Engels leren met Digistudies

0

Engels leren

Na vier jaar leren, opletten en misschien wel stressen, moet je het vak Engels afsluiten met een eindexamen. Voor het zo ver is, kun je waarschijnlijk wel wat uitleg voor Engels gebruiken. Bij Digistudies kun je Engels leren op vmbo-t niveau, met behulp van geanimeerde video’s die voorzien zijn van uitleg door professionele docenten. Dat kan fijn zijn als je even klaar bent met het leren uit boeken.


Het voordeel van online Engels leren is dat je zelf kunt bepalen waar en wanneer je uitleg krijgt. Je hoeft geen grote lappen tekst te lezen, maar kunt gewoon kijken en luisteren. Doordat onze hersenen beelden vaak beter onthouden dan woorden, is het leren met video’s een goede manier om je voor te bereiden op het vmbo Engels examen. Gooi nu niet gelijk je boeken bij het oud papier, want het is ook goed om het kijken en luisteren af te wisselen met lezen.


Tips voor het Engels examen vmbo

Veel leerlingen zien op tegen het eindexamen Engels. Een goede voorbereiding kan ervoor zorgen dat je de stress vermindert en je met vertrouwen het examen in gaat. Eén van de tips die we je willen geven is om met oude examens te oefenen. Zo kun je erachter komen hoe een Engels vmbo examen wordt opgebouwd en wat voor soort vragen je ongeveer kunt verwachten. Maak een oud examen en kijk het daarna zelf na, zodat je weet waar je nog wat meer voor moet leren.


Het oefenen met oude examens kun je ook samen met onze docent doen. In vier video’s bespreken we verschillende examenopgaven, waardoor je kunt leren hoe je het moet aanpakken. Ook is het verstandig om te oefenen met tekstverklaren. Leer bijvoorbeeld hoe je signaalwoorden kunt herkennen en maak een stappenplan. Zorg er tot slot voor dat je de Engelse grammatica goed onder de knie hebt. Dat is namelijk de basis voor veel andere onderdelen van het examen Engels.


Examen Engels vmbo-t 2024

Als je de tips voor het Engels examen voor vmbo hebt opgevolgd, moet het jou zeker lukken om te slagen! Het Engels examen is in 2024 op 14 mei, van 13:30 tot 15:30. Tip: bekijk het examenrooster voor de data van andere examens. Het Engels examen zal voor een groot deel uit meerkeuzevragen bestaan, zoals je ook kunt zien bij oude examens. Wij wensen je alvast veel succes!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen