Uitlegvideo's over alle VWO Duits school- en examenstof!

Zit jij in de bovenbouw van het vwo en wil je Duits leren? Dan zit je hier goed! Met Digistudies leer je voor het examen Duits, maar ook voor schoolexamens en andere toetsen. Bekijk alle video’s om je goed voor te bereiden.
A. Centraal examen
14 Video's

B. Basiskennis DU
2 Video's

C. Schoolexamen DU
2 Video's

Duits leren met Digistudies

play
0

Online Duits leren

Duits is voor veel middelbare scholieren niet hun favoriete vak. Dat is best begrijpelijk, want de Duitse grammatica is bijvoorbeeld behoorlijk lastig. Om jou te helpen heeft Digistudies alle lesstof verwerkt in korte uitleg video’s. Deze video’s kun je gebruiken om online Duits te leren op momenten waarop jij er behoefte aan hebt. Handig toch; een leraar die je om twaalf uur ’s nachts kunt oproepen? Je kunt je kennis over de naamvallen ophalen en leren voor het Duits examen vwo door alle uitleg voor tekstverklaren te kijken.


Duits examen tips vwo

Ben jij al zenuwachtig voor het Duits examen? Dat is heel normaal. Om je te helpen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarmee het zeker moet lukken om te slagen voor je examen.


1.    Oefenen, oefenen, oefenen!

Voor Duits geldt, net als voor de meeste taalvakken, dat oefening écht kunst baart. Losse woordjes en zinnen kun je in principe leren door te stampen, maar je zult merken dat het veel makkelijker gaat als je langere tijd regelmatig leert. Om te oefenen voor het Duits examen vwo kun je oude examens maken. Je leert daardoor hoe een examen Duits er andere jaren uitzag en wat je dus zelf straks kunt verwachten. Ook is het een goede manier om je concentratieboog te trainen, want het examen is groter dan andere toetsen die je gewend bent.


2.    Leer op verschillende manieren

Als je leerstof leest komt de informatie op een andere manier je hersenen binnen dan als je er naar luistert en/of kijkt. Leer dus niet alleen door te lezen, maar kijk ook naar uitleg video’s en probeer gesprekken te voeren in het Duits. Leren met video werkt goed, omdat onze hersenen beelden beter onthouden dan woorden. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur voor een leermethode, maar het kan zeker geen kwaad om verschillende manieren uit te proberen.


3.    Leer hoe je signaalwoorden kunt herkennen

Zoals je misschien wel weet bestaat het examen Duits vwo uit verschillende teksten. Je wil daarom liever niet teveel tijd kwijt zijn aan het opzoeken van Duitse woorden in je woordenboek. Daardoor kun je niet alleen in tijdsnood komen, maar het haalt je ook steeds uit het verhaal. Je kunt dit voorkomen door signaalwoorden te leren. Signaalwoorden zijn woorden die een verband aantonen, zoals bijvoorbeeld een tegenstelling of een oorzaak. Voorbeelden van Duitse signaalwoorden zijn: aber (maar), hingegen (daarentegen), daher (daarom), zuerst (allereerst) en letztendlich (uiteindelijk).


Duits examen vwo 2024

Als je alle tips opvolgt en op tijd begint met de voorbereiding, moet het allemaal goed komen op het eindexamen. Het Duits examen vwo is op vrijdag 17 mei 2024, om 09:00. Je kunt deze en andere examendata controleren door op het examenrooster te kijken. Wij wensen je alvast veel succes!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Djoeke's foto.
Djoeke

"Super goeie website. Ik leer voor al mijn SE’s met jullie video’s. Ben niet zo van het lezen dus de geanimeerde uitvideo’s zijn voor mij perfect!"

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?