Uitlegvideo's over alle VWO Economie school- en examenstof!

Leren voor het examen economie vwo doe je bij Digistudies! Bekijk onze uitleg video’s om te leren over economische groei, conjunctuur, rentebeleid en marktstructuren. Je kunt deze uitleg gebruiken om te leren voor het economie examen, maar ook voor SE’s en toetsen in de bovenbouw van het vwo.

Economie leren met Digistudies

0

Economie voor vwo

Heb jij moeite met economie en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan ben je hier op een goede plek. Bij Digistudies vind je uitleg voor economie in de vorm van maar liefst 94 video’s. Onze professionele leraren hebben voor jou uitgezocht wat je moet weten en leggen jou alles uit met behulp van animaties. Wat moet je precies leren voor het economie examen vwo? Alle examenstof is opgedeeld in zeven domeinen:


A.  Markt. Dit examenonderdeel is opgedeeld in drie subdomeinen: vraag en aanbod, marktstructuur en welvaart & economische politiek. De onderwerpen die hierin naar voren komen zijn onder andere prijselasticiteit, producenten- en consumentensurplus en subsidies.


B.   Ruilen over tijd. In het tweede domein bespreken we de intertemporele ruil. Wat intertemporele ruil is en hoe dit voorkomt bij verschillende groepen leer je met behulp van drie video’s. We hebben het over intertemporele ruil, vermogen en financiële sector en de overheid die ruilt over tijd.


C.   Samenwerken en onderhandelen. Dit domein bestaat uit dertien verschillende video's. We bespreken hier onder andere het gevangenendilemma, oftewel de speltheorie. Ook leggen we je alles uit over het herhalen van een simultaan spel. In subdomein C2 hebben we het ook nog over externe effecten en collectieve goederen.


D.  Risico en informatie. In domein D bespreken we verschillende risico’s die met economische zaken te maken hebben. Wat zijn bijvoorbeeld de risico’s van beleggen, en hoe gaan verzekeringen om met risico’s in de handel en het dagelijks leven? Ook leggen we je alles uit over asymmetrische informatie in het bedrijf.


E.   Welvaart en groei. Ook domein E is belangrijk om te leren voor het economie examen vwo. Het is opgedeeld in vijf subdomeinen: E1: Macro economische kringloop, E2: Structurele groei, E3: Inkomen, welvaart en welzijn, E4: Ongelijkheid en herverdeling en E5: Arbeidsmarkt en werkloosheid. Onderwerpen die naar voren komen binnen dit domein zijn het berekenen van het BBP, inkomen, welvaart en welzijn en ongelijkheid en herverdeling.


F.   Goede tijden, slechte tijden. Dit gaat niet over de Nederlandse soap, maar voornamelijk over alles wat met conjunctuur te maken heeft. Je leert hier ook over de Europese Monetaire Unie, de werking van wisselkoersen en het Keynesiaanse kruis.


G.  Examenopgaven EC. In het laatste domein krijg je gelukkig geen nieuwe leerstof, maar daar bespreken we een aantal oude examenopgaven. Onze docenten laten je een examenvraag uit 2012 of 2014 zien en leggen je uit hoe je zo’n opgave aanpakt. Zo kun je gemakkelijk economie oefenen.


Economie examen vwo 2024

Het economie examen vwo zal plaatsvinden op vrijdag 24 mei, van 13:30 tot 16:30. Je kunt dit nakijken en zien wanneer de andere eindexamens zijn op het examenrooster 2024. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met leren, maar ook dat je voldoende rust neemt. Wij wensen je alvast veel succes!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen