Uitlegvideo's over alle VWO Engels school- en examenstof!

Bij Digistudies kun je voor Engels leren met twintig uitleg video’s! We bespreken alle examenstof en leerstof voor de SE’s. Denk bijvoorbeeld aan het herkennen van signaalwoorden en het voorbereiden van een mondeling Engels. De uitleg is geschikt voor vwo-leerlingen in de bovenbouw.

Engels leren met Digistudies

0

Engels leren – vwo

Zie jij ook op tegen het Engels examen? Dan ben je niet de enige. Helaas moet je na zes jaar het vak Engels toch echt op die manier afsluiten. De vraag is dus: hoe kun je het beste leren voor het Engels examen? Eén van de dingen die je kunt doen is leren met video’s. Bij Digistudies vind je twintig video’s, waar we je alles uitleggen wat je moet weten voor het eindexamen. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om te leren over de Engelse grammatica, met alle verschillende tijdsvormen. Dit vormt de basis voor andere onderdelen. Zo moet je bij het schrijven van een zakelijke brief natuurlijk weten of je de present continuous of de future moet gebruiken, en dat ook nog eens goed kunnen toepassen.


Tips Engels examen vwo

Engels leren kun je op verschillende manieren doen. Je hebt natuurlijk je schoolboeken die je kunt gebruiken en zoals net genoemd kun je ook leren met video’s. Toch zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen:


- Zet je telefooninstellingen op Engels. Je kijkt waarschijnlijk veel op je telefoon, en als je de taal veranderd in Engels, raak je eerder gewend aan de taal.


- Kijk een Engelstalige film of serie zonder ondertiteling. Het zal in het begin misschien even wennen zijn, maar dit kan echt goed helpen! Je kunt beginnen met een film of aflevering die je al een keer gezien hebt, zodat je al weet waar het over gaat. Dan kun je het waarschijnlijk vrij makkelijk volgen. Als je nog veel moeite hebt met het luisteren kun je er ook voor kiezen om wél de ondertiteling aan te zetten, maar dan in het Engels.


- Luister Engelstalige muziek en lees ondertussen de songtekst mee. Het ene lied is natuurlijk veel makkelijker te verstaan dan het andere, maar dit kan toch een goede oefening zijn. Je komt waarschijnlijk woorden tegen die je niet kent, maar waarvan je de betekenis dan snel kunt opzoeken of achterhalen aan de hand van de rest van de zin. Op die manier vergroot je eenvoudig je Engelse woordenschat.


- Oefen met oude examens. Je kunt ook voor Engels leren door oude examens te maken. Dit kan ook helpen om je zenuwen iets te bedwingen. Je ziet namelijk al hoe een Engels examen meestal wordt opgebouwd en weet wat je ongeveer kunt verwachten.


Engels examen vwo 2024

Het Engels examen vwo zal plaatsvinden op woensdag 15 mei 2024, van 13:30 tot 16:00. Wil je ook zien wanneer de examens van andere vakken zijn? Bekijk dan het examenrooster, waarin je alle belangrijke examendata kunt zien.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen