Natuurkunde leren met Digistudies

Bereid je goed voor op het natuurkunde examen voor vwo door al onze uitlegvideo’s te bekijken! Naast de uitleg over verschillende natuurkundige theorieën kun je ook oefenopgaven maken, begrippenlijsten bekijken en oefenen met oude examens.

Natuurkunde leren met Digistudies

Leren voor het natuurkunde examen doe je bij Digistudies! Bekijk onze geanimeerde video’s over onderwerpen als het zonnestelsel en het foto-elektrisch effect om je goed voor te bereiden op toetsen, SE’s en het eindexamen. De uitleg is geschikt voor alle vwo-leerlingen in de bovenbouw.

0

Online natuurkunde leren

Na zes jaar leren voor natuurkunde moet je ook dit vak afsluiten met een eindexamen. Veel scholieren vinden natuurkunde een lastig vak, omdat het erg breed is en je over veel verschillende onderwerpen moet leren. De leerstof gaat van trillende golven tot kwantumfysica. Misschien vraag je je dus af: hoe kan ik het beste leren voor natuurkunde? Wij geven je daarom een aantal handige tips.

 

Tips voor natuurkunde

1.    Leer met video’s. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen beelden beter onthouden dan woorden? Het is dus een goed idee om de informatie die je wilt onthouden om te zetten in beelden. Leren met geanimeerde video’s kan daarom goed helpen. Als je nog op zoek bent naar goede uitleg video’s, dan kun je nu stoppen met zoeken. Digistudies heeft namelijk 117 video’s met uitleg voor natuurkunde!

 

2.    Oefen met natuurkunde formules. Je hebt vast al gemerkt dat je bij het vak natuurkunde veel verschillende formules tegen komt. Zorg er voor dat je deze goed kent, want je gaat daar zeker vragen over krijgen op het eindexamen. De beste manier om de formules te leren is om er veel mee te oefenen. Maak bijvoorbeeld oefenopgaven, of ga oefenen met oude examens!

 

3.    Leer om snel met de BINAS te werken. Als je de BINAS van binnen en van buiten kent, kun je tijdens je natuurkunde examen snel alles opzoeken. Dat kan veel tijd schelen! In je BINAS vind je formules en symbolen, wat erg handig is als je het even niet meer weet.

 

4.    Leer per domein. Het natuurkunde examen voor vwo is opgedeeld in zeven domeinen: A. Golven, B. Beweging en wisselwerking, C. Lading en veld, D. Straling en materie, E. Kwantumwereld en relativiteit, F. Modelleren en G. Examenvragen NT. Als je alles per domein – en dus per onderwerp - leert, kun je beter onthouden wat bij welk onderwerp hoort. Ook weet je tijdens het examen sneller in welke richting je moet denken.

 

5.    Blijf gefocust tijdens het examen. Het eindexamen natuurkunde is behoorlijk groot, waardoor je lang geconcentreerd moet blijven. Dat kan erg lastig zijn, maar het is wel heel belangrijk. Zorg er voor dat je steeds de vragen goed blijft lezen en dat je niets vergeet in je antwoorden. Denk bijvoorbeeld aan het opschrijven van de assen bij grafieken en het noteren van de eenheid. Dat zijn allemaal kleine foutjes, die achteraf zonde zijn.

 

Natuurkunde examen vwo 2024

Naast het opvolgen van bovenstaande tips voor natuurkunde is het ook erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Neem voldoende rust, probeer stress te vermijden en zorg ervoor dat je genoeg eet en drinkt. Het natuurkunde examen vwo zal dit schooljaar plaatsvinden op donderdag 16 mei 2024. Bekijk ook de data voor andere examenvakken in het examenrooster.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen