Uitlegvideo’s voor alle VWO Wiskunde A school- en examenstof!

Bij Digistudies kun je online wiskunde A leren, met behulp van video’s en examenopgaven. Ook kun je oefenen met oude wiskunde examens voor vwo, zodat je straks goed voorbereid bent! De uitleg is geschikt voor iedere scholier die in de bovenbouw van het vwo zit.

Wiskunde A leren met Digistudies

Wiskunde A examen vwo 2024 Ben jij je al aan het voorbereiden op het examen van wiskunde A? Dan is de volgende datum voor jou heel belangrijk: donderdag 23 mei 2024. Op die dag zal het wiskunde A examen voor vwo namelijk plaatsvinden, van 13:30 tot 16:30. Je kunt dit terugkijken en andere examendata zien in het examenrooster 2024.

0

Wiskunde A vwo

Bij het vak wiskunde A leer je over veel verschillende wiskundige onderwerpen. Zo is er domein B, waar je leert over algebra en tellen. Domein C gaat in zijn geheel over verbanden. Andere onderwerpen die belangrijk zijn gaan bijvoorbeeld over raaklijnen en hellinggrafieken. Ook zijn de algemene wiskundige vaardigheden belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan rekenen met wortels, breuken en machten.


Examen wiskunde A voor vwo

Op het wiskunde A examen kun je verschillende open vragen verwachten, die zullen gaan over alles wat te maken heeft met getallen, patronen en structuren. Naast het berekenen en uitwerken van wiskundige sommen, moet je ook in staat zijn om een aantal andere vaardigheden toe te passen. Kun je bijvoorbeeld grafieken en tabellen tekenen? Ben je in staat om te werken met een grafische rekenmachine? Ook kun je gevraagd worden om kansberekeningen uit te voeren.


Tips voor wiskunde A

- Examentip 1: Weet wat je moet leren. Hierboven heb je al een aantal voorbeelden gezien van wat je kunt verwachten op het wiskunde A examen. Zorg ervoor dat je niets vergeet, bijvoorbeeld door voor jezelf een duidelijk overzicht te maken.


- Examentip 2: Oefen met oude examens. Bij het vak wiskunde A is het erg belangrijk om regelmatig te oefenen. Naast het maken van je huiswerk kun je dit ook doen door oude wiskunde A examens te maken. Je kunt dan gelijk ook wennen aan de grootte van een examen en de tijd die je eraan kwijt zult zijn. Vergeet ook niet om het door jou gemaakte examen achteraf na te kijken, zodat je kunt leren van je fouten.


- Examentip 3: Controleer al je antwoorden goed! Het is zonde als je door slordigheden punten misloopt. Het is daarom erg belangrijk om je antwoorden altijd te controleren. Heb je bijvoorbeeld de juiste eenheden gebruikt en heb je alle stappen opgeschreven? Ben je niet vergeten dat je nooit tussendoor mag afronden? Heb je gekeken naar hoeveel decimalen je moet noteren?


- Examentip 4: Zorg dat je goed voorbereid bent. Een goede voorbereiding betekent niet alleen veel leren voor wiskunde A, maar ook dat je goed voor jezelf moet zorgen. Probeer dus voldoende te slapen, drink genoeg en eet iets voordat je aan het examen begint. Je kunt proberen om stress te verminderen door een dag van te voren alles klaar te leggen. Neem een extra pen/potlood mee, zorg voor extra batterijen voor je rekenmachine en stop alvast je passer en geodriehoek in je tas.


- Examentip 5: Leer rekenen met standaardfuncties. Je zult op het wiskunde A examen ongetwijfeld opgaven krijgen waarbij je moet laten zien dat je in staat bent om te rekenen met logaritmische functies, machtsfuncties en/of exponentiële functies. Zorg er daarom voor dat je dit onder de knie krijgt!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen