Alles wat je nodig hebt voor je eindexamen Aardrijkskunde havo

feature 40.000+ leerlingen gingen je voor
feature In gebruik door 100+ scholen
feature Scoor bewezen hoger

Hoe kun je aardrijkskunde leren op havo-niveau?

Aardrijkskunde is een breed vak, waar je leert over het aardoppervlak, culturen, klimaat, landschappen en infrastructuren. Het kan zijn dat je het lastig vindt om te bedenken hoe je het beste kunt leren voor aardrijkskunde. Digistudies geeft je graag een aantal tips!


1.    Leer aardrijkskundige begrippen

Het zal je vast al zijn opgevallen dat je bij aardrijkskunde vaak veel tekst moet lezen, waarbij ze ook nog eens veel lastige woorden gebruiken. Je kunt dit deels oplossen door onze uitlegvideo’s te bekijken, maar ook daarvoor is het handig om aardrijkskunde begrippen te leren. Je zult merken dat je alles dan sneller begrijpt. Digistudies heeft het wat makkelijker voor je gemaakt, door onder iedere video met uitleg een begrippenlijst te plaatsen. Zo vind je bij de video over platentektoniek uitleg over de begrippen subductie en breukgebergten.


2.    Leer hoe je kaarten en grafieken kunt aflezen

Een ander onderdeel van aardrijkskunde is het analyseren van kaarten en grafieken. Je kunt in oude examens zien dat je daar zeker een aantal opgaven over zult krijgen. Zorg er dus voor dat je weet hoe je een specifieke kaart opzoekt, hoe je een legenda afleest en kijk altijd goed naar de schaal of meeteenheden.


3.    Ga oefenen met oude havo examens

Oefenen met oude aardrijkskunde examens is om verschillende redenen een goed idee. Ten eerste kun je op die manier zien hoe een examen aardrijkskunde wordt opgebouwd en hoe lang het ongeveer is. Je hebt maar liefst 2,5 uur om het examen te maken, en dat kan heel lastig zijn als je nog nooit zo lang aan een toets hebt gewerkt. Door dit te oefenen kun je je straks misschien beter en langer concentreren. Ook kun je testen hoe goed je de verschillende onderdelen beheerst. Misschien moet je bijvoorbeeld toch nog even wat meer aandacht besteden aan de demografische en politieke kenmerken van Brazilië. Het is fijn om daar vóór het examen achter te komen.


4.    Maak een samenvatting voor aardrijkskunde

De leerstof voor aardrijkskunde bestaat uit veel tekst, maar lang niet alles daarvan is écht belangrijk. Door een samenvatting te maken scheid je hoofd- van bijzaken en kun je voor jezelf duidelijk maken welke informatie je moet onthouden. Weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Neem dan een kijkje bij onze videopagina’s, want daaronder vind je binnenkort samenvattingen van de lesstof. Ook kan je de samenvatting voor aardrijkskunde havo aanschaffen.


5.    Leer aardrijkskunde met video’s

Je kunt informatie vaak beter onthouden als je er een voorbeeld aan kunt koppelen. Ook is het zo dat beelden beter worden opgeslagen in je geheugen dan woorden. In de uitlegvideo’s van Digistudies krijg je daarom professionele uitleg die ondersteund wordt door verschillende animaties. Je hoort de uitleg van de leraar en ziet tegelijkertijd wat ermee wordt bedoeld!


Aardrijkskunde examen havo

Wil jij je goed voorbereiden op het eindexamen aardrijkskunde op havo niveau? Bekijk dan al onze uitlegvideo's, leer met oude examenopgaven en test je kennis door alle quizvragen te maken die tijdens de video's tevoorschijn komen. Naast het leren voor aardrijkskunde kun je bij ons ook terecht voor andere vakken voor het havo examen.

Digistudies
In de media
ruim 40.000+ leerlingen gingen je voor
Wat vinden anderen van Digistudies
Wat scholieren over ons zeggen
Meer dan 18.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies. En die beoordelen ons gemiddeld met een 9.4. Wij weten wat jij moet leren!

Heldere uitlegvideo's voor vmbo, havo & vwo

102
scholen gebruiken Digistudies als toevoeging op de les
19.931
leerlingen gebruiken Digistudies
+ 1.2
leerlingen scoren gemiddeld een punt hoger
Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?