Uitlegvideo's over alle HAVO Aardrijkskunde school- en examenstof!

Wil jij leren voor het aardrijkskunde examen havo? Dan ben je bij Digistudies op de juiste plek. Je kunt hier je basiskennis voor aardrijkskunde flink ophalen door de video’s te bekijken, begrippen te leren, te oefenen met oude examens en binnenkort ook door samenvattingen door te nemen. Wacht dus niet langer en bekijk de uitleg voor alle domeinen van aardrijkskunde op havoniveau.

Aardrijkskunde leren met Digistudies

0

Hoe kun je voor aardrijkskunde leren?

Aardrijkskunde is een breed vak, waar je leert over het aardoppervlak, culturen, klimaat, landschappen en infrastructuren. Het kan zijn dat je het lastig vindt om te bedenken hoe je het beste kunt leren voor aardrijkskunde. Digistudies geeft je graag een aantal tips!


1.    Leer aardrijkskundige begrippen

Het zal je vast al zijn opgevallen dat je bij aardrijkskunde vaak veel tekst moet lezen, waarbij ze ook nog eens veel lastige woorden gebruiken. Je kunt dit deels oplossen door onze uitlegvideo’s te bekijken, maar ook daarvoor is het handig om aardrijkskunde begrippen te leren. Je zult merken dat je alles dan sneller begrijpt. Digistudies heeft het wat makkelijker voor je gemaakt, door onder iedere video met uitleg een begrippenlijst te plaatsen. Zo vind je bij de video over platentektoniek uitleg over de begrippen subductie en breukgebergten.


2.    Leer hoe je kaarten en grafieken kunt aflezen

Een ander onderdeel van aardrijkskunde is het analyseren van kaarten en grafieken. Je kunt in oude examens zien dat je daar zeker een aantal opgaven over zult krijgen. Zorg er dus voor dat je weet hoe je een specifieke kaart opzoekt, hoe je een legenda afleest en kijk altijd goed naar de schaal of meeteenheden.


3.    Ga oefenen met oude examens

Oefenen met oude aardrijkskunde examens is om verschillende redenen een goed idee. Ten eerste kun je op die manier zien hoe een examen aardrijkskunde wordt opgebouwd en hoe lang het ongeveer is. Je hebt maar liefst 2,5 uur om het examen te maken, en dat kan heel lastig zijn als je nog nooit zo lang aan een toets hebt gewerkt. Door dit te oefenen kun je je straks misschien beter en langer concentreren. Ook kun je testen hoe goed je de verschillende onderdelen beheerst. Misschien moet je bijvoorbeeld toch nog even wat meer aandacht besteden aan actuele vraagstukken in Brazilië. Het is fijn om daar vóór het examen achter te komen.


4.    Maak een samenvatting voor aardrijkskunde

De leerstof voor aardrijkskunde bestaat uit veel tekst, maar lang niet alles daarvan is écht belangrijk. Door een samenvatting te maken scheid je hoofd- van bijzaken en kun je voor jezelf duidelijk maken welke informatie je moet onthouden. Weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Neem dan een kijkje bij onze videopagina’s, want daaronder vind je binnenkort samenvattingen van de lesstof.


5.    Leer aardrijkskunde met video’s

Je kunt informatie vaak beter onthouden als je er een voorbeeld aan kunt koppelen. Ook is het zo dat beelden beter worden opgeslagen in je geheugen dan woorden. In de uitlegvideo’s van Digistudies krijg je daarom professionele uitleg die ondersteund wordt door verschillende animaties. Je hoort de uitleg van de leraar en ziet tegelijkertijd wat ermee wordt bedoeld!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen