Uitlegvideo's over alle HAVO Duits school- en examenstof!

Duits leren doe je bij Digistudies! Je vindt hier video’s met uitleg voor het Duits examen, toetsen en SE’s. Je kunt hier de Duitse grammatica oefenen en tips krijgen voor het examen. De uitleg is geschikt voor havo scholieren in de bovenbouw.

Duits leren met Digistudies

0

Duits leren

Na vijf jaar oefenen met naamvallen, Duitse teksten lezen en woordjes leren, mag je in 5 havo het vak Duits afsluiten met een eindexamen. In dit eindexamen, ofwel centraal examen, staat leesvaardigheid centraal, maar voordat je daar aan toe bent moet je ook andere vaardigheden laten zien.


Bij Digistudies leer je daarom niet alleen hoe je teksten kunt verklaren, maar leren we je ook de basiskennis. Welke lidwoorden zijn er bijvoorbeeld, en wat zijn naamvallen ook alweer? Dat en meer leggen onze professionele docenten je uit in onze uitleg video’s. ook kun je leren voor de schoolexamens, door te oefenen met kijk- en luistervaardigheid. Maak daarom niet alleen gebruik van deze uitleg als je dit jaar eindexamen doet, maar ook als je nog in 4 havo zit.


Tips examen Duits havo

Op het centraal examen Duits wordt jouw leesvaardigheid getoetst. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je een tekst kunt verklaren. Gelukkig hebben wij een aantal tips om je daarbij te helpen:


1.    Leer met video’s

In domein A vind je tien video’s die je kunt gebruiken om teksten te verklaren. Zo leggen we je uit hoe je een stappenplan kunt maken en vertellen we je hoe je signaalwoorden kunt herkennen. Ook is er een video waarin we een Duitse examentekst uitgebreid bespreken.


2.    Oefen met oude examens

Eén van de beste manieren om je voor te bereiden op het examen Duits is door heel vaak te oefenen. Je kunt dit goed doen door oude examens te maken en daarna zelf na te kijken. Je komt er zo achter hoe een examen Duits wordt opgebouwd en weet daardoor wat voor soort vragen je straks kunt verwachten. Het is belangrijk om te kijken wat er fout gaat, zodat je daar weer van kunt leren.


3.    Probeer je woordenschat te vergroten

Het is altijd goed om te laten zien dat je een grote woordenschat hebt. Je gaat daardoor niet alleen sneller door de Duitse teksten heen, maar je kunt ook je antwoorden beter uitleggen. Ook kan het flink wat tijd schelen, doordat je niet steeds alles hoeft op te zoeken in het woordenboek. Je woordenschat vergroten hoeft niet saai te zijn; je kunt bijvoorbeeld ook je favoriete serie kijken met Duitse ondertiteling, of Duits gesproken. Zie je dat niet zitten? Leer dan in ieder geval belangrijke signaalwoorden.


Duits examen havo 2024

Het Duits examen voor havo zal plaatsvinden op 15 mei 2024, om 09:00. Je kunt dit nakijken en andere examendata checken in het examenrooster. Zorg ervoor dat je op tijd begint met je voorbereiding, neem ook af en toe rust en dan moet het allemaal goed komen!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen