Frans

6. Tekstverklaring, examentekst 3

Gegeven door:
Laura den Boer
Beschrijving Begrippen
Om je goed voor te bereiden op je examen Frans is het verstandig om veel te oefenen met examenteksten. Dit is de derde van de vier video’s waarin een gehele examentekst inclusief vragen afgewerkt wordt. Dit wordt gedaan aan de hand van het eerder behandelde stappenplan!
Er zijn nog geen begrippen voor deze video.
A1. Tekstverklaren FR

Frans leren

Frans is voor veel leerlingen een lastige taal om te leren, zeker als het gaat om de grammatica of tekstverklaren. Toch is het belangrijk om dit te weten, want je gaat er gegarandeerd vragen over krijgen op je examen. In deze video kom je alvast te weten hoe examenvragen worden opgebouwd en hoe ze eruit kunnen zien. We gaan drie vragen beantwoorden bij de tekst met behulp van een stappenplan en de signaalwoorden. Het is een goede oefening om te testen hoe goed je de leerstof begrijpt. Veel succes!


Online leren

Er zijn veel voordelen aan leren met video’s. Zo kun je het kijken wanneer het jou uitkomt, kan je op elk moment pauze nemen en is het een stuk leuker dan het lezen uit schoolboeken. Het kan je daarnaast ook nog eens een hoger eindcijfer opleveren! Probeer daarom eens om het leren uit je schoolboeken af te wisselen met het leren met video's.