Uitlegvideo’s voor alle HAVO Nederlands school- en examenstof!

Nederlands leren doe je bij Digistudies! Maak een oefenexamen Nederlands, leer hoe je een argumentatieschema gebruikt en krijg uitleg over het maken van een profielwerkstuk! De uitleg video’s zijn geschikt voor havo leerlingen in de bovenbouw.
A. Centraal examen
15 Video's

B. Schoolexamen NL
2 Video's

Subdomeinen
C. Profielwerkstuk
4 Video's

D. Basiskennis NL
4 Video's

Nederlands leren met Digistudies

play
0

Nederlands leren

Om het vak Nederlands goed te kunnen beheersen moet je veel vaardigheden bezitten. Zo is het niet alleen belangrijk om op de hoogte te zijn van alle grammatica regels, maar moet je ook in staat zijn om goed te argumenteren en bijvoorbeeld om een zakelijke brief te schrijven. Bij Digistudies leer je voor Nederlands met zeventien uitleg video’s. Om je goed voor te bereiden op het Nederlands examen kun je er ook voor kiezen om te gaan oefenen met oude examens. Op die manier kun je alvast wennen aan de vraagstellingen en de opbouw van een Nederlands examen.

 

Nederlands examen

Een belangrijk onderdeel van het examen Nederlands is tekstverklaren. Je krijgt een aantal teksten te lezen, waarover je vragen moet beantwoorden. Zo kan het zo zijn dat je het schrijfdoel van een tekst moet vaststellen of dat je moet uitleggen om wat voor soort tekst het gaat. Om je hier op voor te bereiden kun je bijvoorbeeld onze video bekijken met uitleg over leesvaardigheid.

 

Omdat je veel teksten zult moeten lezen, is het verstandig om jezelf wat handigheden aan te leren. Begin bijvoorbeeld altijd door te tekst te scannen, voordat je hem helemaal leest. Op die manier kun je al snel de belangrijkste onderdelen eruit halen. Ook is het slim om te leren hoe je signaalwoorden kunt herkennen. Signaalwoorden geven vaak een verband aan, zoals een oorzaak, tegenstelling of voorwaarde. Het herkennen van signaalwoorden kan je helpen om tijd te besparen.

 

Wat ook belangrijk is, is om op je spelling te letten. Als je van jezelf weet dat je daar moeite mee hebt, kan het handig zijn om ervoor te zorgen dat je aan het einde van het examen Nederlands nog wat tijd over hebt. In die extra tijd kun je alles nogmaals nalezen, waardoor je de kans op spellingfouten verkleint. In het uiterste geval kun je lastige woorden nog opzoeken in je woordenboek, maar dat kost vaak veel tijd.

 

Eindexamen Nederlands havo 2024

Als je bovenstaande tips voor Nederlands meeneemt, op tijd begint met leren en daarnaast ook voldoende rust neemt, moet het jou zeker gaan lukken op het eindexamen Nederlands te gaan halen. Het Nederlands examen voor havo leerlingen zal dit schooljaar plaatsvinden op vrijdag 17 mei 2024, van 13:30 tot 16:30. Je kunt dit nakijken en andere examendata zien op het examenrooster. Wij wensen je alvast heel veel succes met het leren voor Nederlands en andere havo examens!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Mart Verhoeckx's foto.
Mart Verhoeckx

Heb ontzettend veel gehad aan deze uitreksels. Het was ontzettend duidelijk en had voor 4 vakken een overzicht. Alle vier ten volle gebruikt en met resultaat. Een aanrader!

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?