Uitlegvideo’s voor alle HAVO Wiskunde B school- en examenstof!

Bij Digistudies krijg je met behulp van meer dan 40 uitlegvideo’s online bijles voor wiskunde B! Zorg voor een goede voorbereiding op het wiskunde B examen havo door te leren met de samenvattingen, examenvragen en door te oefenen met oude examens.

Wiskunde B leren met Digistudies

Wiskunde B examen havo 2024 Je kunt je goed voorbereiden op het wiskunde B examen voor havo door op tijd te beginnen met leren en vooral veel te oefenen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door oude wiskunde B examens te maken! Het examen voor wiskunde B zal in 2024 plaatsvinden op dinsdag 14 mei, van 13:30 tot 16:30. Je kunt dit nakijken op het examenrooster.

0

Wiskunde B leren – havo

Wiskunde B wordt door veel middelbare scholieren gezien als een lastig vak. Je moet veel wiskundige regels kennen, formules onthouden en verschillende berekeningen kunnen uitvoeren. Gelukkig hoef je het niet alleen met de uitleg uit je boeken of vanuit school te doen, want je kunt wiskunde ook online leren. In onze uitlegvideo’s bespreken we alle onderdelen die terugkomen in het wiskunde B examen voor havo. De examenstof is opgedeeld in vier domeinen:


Wiskunde B – domein A: Algebraïsche vaardigheden

Algebraïsche vaardigheden vallen eigenlijk onder de basiskennis van wiskunde. In dit eerste domein leer je om te rekenen met machten, logaritmen en wortels. Ook wordt er van je verwacht dat je in staat bent om vergelijkingen en ongelijkheden op te lossen. Er zal altijd een aantal vragen gesteld worden over deze wiskundige onderwerpen, dus zorg ervoor dat je het onder de knie hebt!


Wiskunde B – domein B: Functies, grafieken en vergelijkingen

Domein B is een vrij groot domein: je vindt er bij Digistudies maar liefst 21 video’s over. Onderwerpen die hier naar voren komen zijn onder andere standaardfuncties, ongelijkheden, evenredigheidsverbanden en periodieke functies. Je leert hoe je variabelen vrijmaakt bij wortelformules, hoe je tabellen en grafieken afleest en hoe je logaritmen berekent.


Wiskunde B – domein C: Meetkundige berekeningen

De naam van dit derde domein geeft de inhoud al goed weer. Bij het onderdeel ‘meetkundige berekeningen’ leer je om hoeken en afstanden te berekenen, bijvoorbeeld met de sinus, cosinus en tangens. Een belangrijk onderdeel dat je waarschijnlijk wel kent is de stelling van Pythagoras. Ook moet je in staat zijn om raaklijnen van cirkels te berekenen.


Wiskunde B – domein D: Toegepaste analyse

In het laatste domein worden nog een aantal belangrijke wiskundige onderwerpen besproken. Zo moet je bij het wiskunde b examen in staat zijn om veranderingen te berekenen, maar ook om afgeleide functies te noteren, bepalen en toe te passen. Het is belangrijk dat je weet hoe je extreme waarden kunt bepalen en dat je de verschilregel kent.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen