Natuurkunde examen havo 2025

Wil jij leren voor het natuurkunde examen havo? Dan ben je hier op de juiste plek! Met bijna 100 uitlegvideo’s kun je voor alle examenstof van natuurkunde leren. Naast de video’s vind je hier ook begrippenlijsten en examenvragen.
A. Beeld- en geluidstechniek
24 Video's

B. Beweging en energie
26 Video's

C. Materialen
2 Video's

D. Aarde en heelal
10 Video's

E. Meten en regelen
13 Video's

Natuurkunde leren met Digistudies

Naast het leren van alle domeinen van natuurkunde, is het ook een goed idee om te oefenen met het maken van oude examens. Niet alleen omdat je dan weet wat voor soort vragen er andere jaren gesteld werden, maar ook omdat je dan kunt wennen aan de grootte van een natuurkunde examen. Vergeet niet om het daarna zelf na te kijken en te leren van je fouten. Het natuurkunde examen havo zal deze keer plaatsvinden op vrijdag 9 mei 2025, van 13:30 tot 16:30. Bekijk deze en andere examendata op het examenrooster voor havo!

play
Bekijk ook andere Natuurkunde producten
Bekijk ook andere HAVO producten

Natuurkunde leren havo

Natuurkunde is een erg breed vak, waarvoor je veel verschillende onderwerpen moet begrijpen. Zo moet je leren over trillingen en golven, energieomzettingen, eigenschappen van stoffen en materialen, het zonnestelsel en het heelal en het gebruik van elektriciteit. Bij Digistudies vind je bijna 100 uitlegvideo’s over de examenstof van natuurkunde havo, opgedeeld in zes domeinen:

 

A.    Beeld- en geluidstechniek. Dit domein bestaat uit twee subdomeinen: Trillingen en golven en Medische beeldvorming. Onderwerpen die we hier bespreken zijn onder andere lopende golven, kernfysica en ioniserende straling.

 

B.    Beweging en energie. In het eerste subdomein – Kracht en beweging – leer je over de wetten van Newton en de theorie van het krachtmoment. Ook zijn er allerlei oefenopgaven om te bekijken. Het tweede subdomein gaat over energieomzettingen. We bespreken de wet van behoud van energie, arbeid en energie.

 

C.    Materialen. Dit is een wat kleiner domein, maar zeker niet minder belangrijk. Je leert hier alles over verschillende eigenschappen van stoffen en materialen. Een onderwerp dat bijvoorbeeld naar voren komt is de warmtetransport.

 

D.   Aarde en heelal. In dit domein leer je alles over het zonnestelsel en het heelal. Naast de uitleg video’s, die onder andere gaan over gravitatiekracht en cirkelbewegingen, vind je hier ook een aantal oefenopgaven. Oude examenopgaven worden daar uitgebreid besproken door onze natuurkunde docent.

 

E.    Meten en regelen. Dit domein gaat voornamelijk over het gebruik van elektriciteit. Onderwerpen die naar voren komen zijn lading, spanning en stroomsterkte, weerstand en schakelingen. Ook in domein C kun je samen met een docent oefenopgaven maken.

 

F.    Examenopgaven NT. Domein F bestaat geheel uit oude natuurkunde examenopgaven. In het eerste subdomein bespreken we opgaven uit het eerste tijdvak van 2012. In het tweede en derde tijdvak vind je examenopgaven uit 2014, van tijdvak 1 en 2. Je kunt deze video’s gebruiken om alvast te oefenen voor het natuurkunde examen havo.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Fonsie Fraaij's foto.
Fonsie Fraaij

"Super bedrijfje! Heb een abonnementje genomen op alle vakken, alles wordt super overzichtelijk uitgelegd door fijne leraren. Zeker een aanrader voor leerlingen die in de examenstress zitten!"

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?