Uitlegvideo’s voor alle VMBO BB  geschiedenis  school- en examenstof!

Geschiedenis leren? Dat doe je natuurlijk bij Digistudies! Bekijk al onze uitlegvideo's om je goed voor te bereiden op examens en andere toetsen!

Geschiedenis leren met Digistudies

0

Geschiedenis vmbo basis (bb)

Bij het vak geschiedenis op vmbo-basis niveau leer je over belangrijke gebeurtenissen die in het verleden plaats hebben gevonden. Een manier om dit te leren, is door onze uitlegvideo's te bekijken. Wij weten wat jij moet leren voor toetsen en examens, en hebben die lesstof verfilmd in meer dan 60 video's. We bespreken onder andere politieke stromingen in Nederland, de twee Wereldoorlogen en het ontstaan van de Europese Unie.


Geschiedenis examen vmbo basis 2024

Als je vmbo-basis (bb) doet, moet je dat uiteindelijk afsluiten met een eindexamen. In 2024 zal het geschiedenis examen voor vmbo bb plaatsvinden op woensdag 22 mei, van 09:00 tot 10:30. Je kunt dit nakijken bij de website van Examenblad. De examenvragen zullen gaan over de twee domeinen die wij hier aanbieden, dus pak de kans om je goed voor te bereiden, zodat je straks met een gerust gevoel je examens in gaat. 


Geschiedenis examen vmbo basis oefenen

Naast leren uit je boeken en met uitlegvideo's, is het ook een goed idee om veel te gaan oefenen. Hoe doe je dat bij een vak als geschiedenis? Je zou kunnen proberen om te oefenen met oude examens.


Oude examens oefenen

Als je Digi-oefening aanschaft, kun je in onze leeromgeving gericht oefenen met echte oude examenvragen. Je kiest dan een onderwerp of historische periode uit en krijgt daar dan een aantal opgaven over. Vervolgens controleer je wat het juiste antwoord had moeten zijn, en kijk je of jouw antwoord juist, deels juist of onjuist is. Wij houden voor jou bij waar je nog aan moet werken, zodat jij precies weet waar je staat.


Slagen voor het geschiedenis examen

Als je wil slagen voor het eindexamen geschiedenis op vmbo-bb niveau, is het vooral belangrijk dat je je goed voorbereidt. Dat kan je op veel verschillende manieren doen, en niet iedere leermethode werkt voor iedereen. Ga dus vooral op zoek naar een manier van leren die bij jou past, want dan wordt leren niet alleen makkelijker, maar ook leuker!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen