Uitlegvideo's over alle BB Wiskunde school- en examenstof!

Wil jij je goed voorbereiden op het eindexamen wiskunde op vmbo basis-niveau? Leer dan met onze uitlegvideo’s! Wij weten wat jij moet leren en hebben deze leerstof verfilmd in korte, duidelijke video’s. Zo weet je zeker dat je niets vergeet.

Wiskunde leren met Digistudies

0

Examenstof wiskunde vmbo bb

Moet jij dit jaar examens doen? Dan is het natuurlijk erg belangrijk om je goed voor te bereiden. Dat kan je bijvoorbeeld doen door te leren met uitlegvideo’s, maar: hoe weet je nou wát je precies moet weten? Goed nieuws: wij hebben dat allemaal al voor je uitgezocht.


Het eindexamen wiskunde zal gaan over drie domeinen: A. Algebraïsche verbanden, B. Rekenen, meten en schatten en C. Meetkunde. Je moet bijvoorbeeld weten hoe je tabellen kunt interpreteren, hoe je woordformules kunt opstellen en hoe je moet rekenen met negatieve getallen.


Wiskunde leren op vmbo basis-niveau

Leren voor wiskunde kun je op verschillende manieren doen. Zo moet je natuurlijk ten eerste altijd goed opletten in de les! Daarnaast kun je altijd aan de slag met je lesboeken, en zou je ervoor kunnen kiezen om eens te proberen hoe leren met uitlegvideo’s je bevalt. Wat vooral bij wiskunde erg goed werkt, is om veel te oefenen.


Wiskunde oefenen

Oefening baart kunst! Bij wiskunde gaat het er niet alleen om dat je de lesstof begrijpt, maar ook dat je dit kunt toepassen. Dat kun je het beste leren door veel te gaan oefenen, bijvoorbeeld met oude wiskunde bb examenvragen. Op onze website vind je oude examens, maar je kunt ook een stapje verder gaan.


Als je kiest voor Digi-oefening, kan je in onze leeromgeving oefenen met echte oude examenopgaven. Je kiest een onderwerp, maakt een opgave die daarmee te maken heeft en kijkt daarna of jouw antwoord goed was. Wij houden jouw voortgang bij, zodat je precies weet waar je nog even wat meer aandacht aan moet besteden! Handig, toch?


Wiskunde examen vmbo-bb in 2024

De leerstof voor het wiskunde examen op vmbo-basisniveau is verdeeld over drie domeinen. Zorg dat je weet wat je moet leren, zodat je bij het eindexamen niet voor verrassingen komt te staan! 


Het eindexamen wiskunde voor vmbo basis is in 2024 op dinsdag 21 mei, van 13:30 tot 15:00. Je kunt deze en andere data voor alle examenvakken van het vmbo-bb vinden in het examenrooster. We wensen je nu alvast heel veel succes!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen