Uitlegvideo’s voor alle VMBO KB  geschiedenis  school- en examenstof!

Leren voor geschiedenis op kader-basis-niveau? Dat kan goed met onze uitlegvideo's! We leggen je alles uit over de staatsinrichting, de Eerste- en Tweede Wereldoorlog, het ontstaan van de Europese Unie en nog veel meer.

Geschiedenis leren met Digistudies

0

Geschiedenis examen vmbo kader (2024)

Het is niet raar om tegen het eindexamen geschiedenis op het VMBO-kader niveau op te zien, maar met de juiste aanpak en voorbereiding kun je het met vertrouwen tegemoet gaan. Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten voordat je het examen ingaat, en dat zullen we hier bespreken.


Wat moet je weten voor het geschiedenis examen?

Allereerst moet je de belangrijkste onderwerpen en tijdvakken kennen die tijdens het schooljaar zijn behandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Staatsinrichting van Nederland, het interbellum, de Wereldoorlogen en de Koude Oorlog. Zorg ervoor dat je bekend bent met de belangrijkste gebeurtenissen, personen en begrippen in deze perioden.


Hoe moet je leren voor het eindexamen geschiedenis?

Om goed voorbereid te zijn, is het handig om een overzicht te maken van de belangrijkste informatie. Maak samenvattingen van je aantekeningen en markeer de belangrijke punten in je lesmateriaal. Hierdoor kun je gemakkelijk de stof herhalen en je focus houden op wat echt belangrijk is.


Geschiedenis leren met video’s

Als we het hebben over studiemethoden voor geschiedenis op VMBO kader niveau, is het slim om ook visuele hulpmiddelen te gebruiken. Video's kunnen een super handige aanvulling zijn op je studiemateriaal! 


In onze uitlegvideo’s komt de geschiedenis tot leven en maken complexe gebeurtenissen vaak begrijpelijker. We behandelen onderwerpen die je moet kennen voor het examen. Het bekijken van video’s kan je helpen om context te begrijpen en verbanden te leggen tussen verschillende gebeurtenissen.


Oefenen met oude examenvragen

Een andere effectieve leermethode is het maken van oefenvragen. Hiermee kun je testen hoe goed je de lesstof hebt begrepen en onthouden. Gebruik oefenexamens en oefen met het beantwoorden van vragen over verschillende tijdvakken. Dit helpt niet alleen bij het onthouden van feiten, maar het zorgt er ook voor dat je alvast went aan hoe examenvragen eruitzien en op wat voor manier je ze zou moeten beantwoorden. 


Met Digi-oefening kan je goed oefenen met echte oude examenopgaven. Je selecteert een subdomein, kiest een onderwerp en maakt de opgave zo goed als je kunt. Wij houden je voortgang bij, zodat je makkelijk kunt zien wat goed gaat en waar je nog even wat meer aandacht aan moet besteden.


Wanneer is het geschiedenis examen voor vmbo kader?

Dit schooljaar (2023-2024) zal het eindexamen geschiedenis voor vmbo kader plaatsvinden op vrijdag 17 mei, van 09:00 tot 11:00. Je kunt dit nakijken en de data van andere examens zien in het examenrooster


Tip: Wil je ook leren voor andere examenvakken? Dan heb je geluk! We hebben namelijk ook uitlegvideo’s voor andere vakken, zoals bijvoorbeeld aardrijkskunde, biologie en NASK 1.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen