Uitlegvideo's over alle TL/GL NASK 1 school- en examenstof!

Leren en oefenen voor NaSk 1 op vmbo niveau doe je bij Digistudies! Bekijk al onze uitleg video’s om meer te weten te komen over stroomsterkte, chemische reacties, geluidssnelheid en meer. Je kunt deze uitleg goed gebruiken om te leren voor toetsen, SE’s en het eindexamen NaSk 1.
A. Algemene vaardigheden
2 Video's

B. Stoffen en materialen
3 Video's

D. Verbranden en verwarmen
2 Video's

F. Kracht en veiligheid
6 Video's

G. Veiligheid in het verkeer
1 Video's

H. Constructies
2 Video's

Subdomeinen

NASK 1 leren met Digistudies

NaSk 1 examen vmbo 2024 Naast veel leren en oefenen is het ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende rust neemt, in aanloop naar het examen. Om stress te vermijden kun je proberen om een planning te maken en je daar aan te houden. Werk in je planning toe naar vrijdag 17 mei 2024, want dan zal het NaSk 1 examen voor vmbo-t plaats gaan vinden. Je kunt dit nakijken en andere examendata zien in het examenrooster 2024.

play
0

NaSk 1 leren

Bij het vak NaSk 1 leer je alles over natuurkundige en scheikundige verschijnselen. Zo moet je bijvoorbeeld eigenschappen van stoffen en materialen weten, maar ook op de hoogte zijn van hoe geluid wordt overgebracht. Het is belangrijk dat je kunt rekenen, maar ook begrijpend kunt lezen. De examenstof is opgedeeld in verschillende domeinen, waaronder de volgende:


- A. Algemene vaardigheden: kun je berekeningen uitvoeren met formules, ben je in staat om natuurkundige apparatuur te gebruiken en kun je een natuurkundig onderzoek uitvoeren?

- B. Stoffen en materialen: welke gevaren schuilen er in bepaalde stoffen, hoe kun je deze herkennen en hoe kun je er veilig en verantwoord mee om gaan?

- C. Elektrische energie: hoe kun je elektrische schakelingen analyseren en zelf intekenen? Hoe werkt magnetisme en een dynamo?

- D. Verbranding en verwarmen: op welke manieren kun je elektrische energie opwekken, hoe werkt het verbrandingsproces en hoe kun je energie omzetten?

- E. Geluid: hoe bepaal je de frequentie van een geluidsgolf, wat zijn de gevolgen van geluidshinder en hoe werkt een luidspreker?

- F. Kracht en veiligheid: hoe pas je de hefboomwet toe, welke veiligheidsmaatregelen zijn er in het verkeer en hoe bereken je druk van een voorwerp op een ondergrond?

- G. Veiligheid in het verkeer: kun je gegevens aflezen en verwerken uit bronnen in situaties van verkeer en veiligheid?


NaSk 1 examen

Het examen NaSk1 voor vmbo bestaat altijd deels uit open vragen en deels uit meerkeuzevragen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het belangrijk om een aantal vaardigheden zéker goed te oefenen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kunt rekenen met verschillende grootheden, dat je stroom- en schakelschema’s kunt tekenen en analyseren en dat je weet wat belangrijke begrippen betekenen. Wil je hiermee oefenen? Probeer dan eens om een oud NaSk 1 examen te maken! Op die manier kom je erachter of je alle leerstof al goed kent, of dat er nog wat onderdelen zijn waar je wat meer aandacht aan moet besteden.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Jacob 's foto.
Jacob

“Digistudies pakket aangeschaft ter voorbereiding op mijn eindexamens (6 vwo) , beste aankoop van dit jaar! De video’s en begrippenlijsten leggen me precies uit wat ik moeten weten”

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?