Uitlegvideo’s voor alle VWO Frans school- en examenstof!

Wil jij online Frans leren? Dan ben je bij Digistudies op de juiste plek! Bekijk onze kennisclips om je goed voor te bereiden op je mondeling Frans, of om alles te leren over de grammatica. Ook bespreken we een aantal examenteksten in onze video’s.
A. Eindexamen FR
7 Video's

C. Basiskennis FR
8 Video's

Subdomeinen

Frans leren met Digistudies

Frans examen vwo 2024 Dit schooljaar zal het examen Frans voor vwo-scholieren plaatsvinden op dinsdag 28 mei, van 13:30 tot 16:00. Je kunt alle examendata opzoeken in het examenrooster 2024. Bereid je goed voor op al je examens door veel te oefenen en op tijd te beginnen met leren. Veel succes!

play
0

Frans leren vwo

Onze uitlegvideo’s voor Frans zijn geschikt voor alle middelbare scholieren in de bovenbouw van het vwo. De se- en examenstof wordt uitgelegd door professionele leraren, die precies weten wat jij moet leren. Zij kunnen jou ook een aantal handige tips geven. Bekijk bijvoorbeeld de video met algemene informatie en tips voor het Frans examen! Zit je nog niet in je eindexamenjaar? Dan kan het filmpje met tips voor een mondeling Frans misschien wel goed van pas komen. 


Frans leestoets oefenen

Het eindexamen Frans bestaat voor een groot deel uit een lees- en luistertoets. Bij Digistudies kun je daarom oefenen voor deze onderdelen. Zo bestaat domein A uit een aantal video’s waarin we Franse examenteksten bespreken. We leggen je uit hoe je teksten kunt verklaren aan de hand van een stappenplan. Ook leren we je hoe je belangrijke Franse signaalwoorden kunt herkennen, zodat je de examentekst sneller kunt begrijpen. Vind je kijk- en luistertoetsen lastig? Vergeet dan vooral niet om ons filmpje met tips voor kijk- en luistervaardigheid te bekijken!


Franse grammatica leren

De Franse grammatica is behoorlijk ingewikkeld. Toch is het erg belangrijk om de regels goed te kennen: je hebt er namelijk bij verschillende onderdelen van het Frans examen mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een zakelijke brief, wat vaak een onderdeel is van de schoolexamens. In domein C leer je daarom alles over de verschillende tijdsvormen: van de présent tot de conditionnel. We behandelen regelmatige werkwoorden en ook een aantal onregelmatige werkwoorden. Ook hebben we een video waarin we je vertellen hoe je kunt onthouden wanneer je een é of een è moet gebruiken. Neem dus zeker een kijkje!


Frans examen tips

Om te kunnen slagen voor het eindexamen Frans is een aantal dingen belangrijk. Ten eerste raden we je aan om op tijd te beginnen met leren. Je maakt het jezelf makkelijker als je vanaf het begin van je examenjaar alles goed bijhoudt. Ook is het een goed idee om een duidelijke planning te maken. Een laatste tips van ons is om te oefenen met oude examens. Daardoor raak je gewend aan de opbouw van een examen Frans en weet je alvast wat je straks ongeveer kunt verwachten.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Saskia's foto.
Saskia

De samenvattingen zijn niet alleen erg handig om te leren voor je eindexamens, maar deze zijn ook enorm handig voor de proefwerken die je in de loop van het schooljaar hebt!

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?