Uitlegvideo’s voor alle VWO Wiskunde B school- en examenstof!

Leren voor wiskunde B op vwoniveau doe je bij Digistudies! Bekijk al onze uitlegvideo’s voor wiskunde B om alles te leren over differentiëren, goniometrische functies en het opstellen van vergelijkingen. Je kunt ook onze andere producten gebruiken om te leren voor toetsen, SE’s en het eindexamen wiskunde B in de bovenbouw van het vwo, zoals de samenvatting, Digi-oefening en online bijles (AI).

Wiskunde B leren met Digistudies

Wiskunde B examen vwo 2025 Het wiskunde B examen voor vwo gaat dit schooljaar plaatsvinden op woensdag 14 mei 2025, van 13:30 tot 16:30. Zorg ervoor dat je er klaar voor bent, door op tijd te beginnen met leren, oefenopgaven te maken en te oefenen met oude wiskunde B examens. Wij wensen je alvast veel succes!

play
Bekijk ook andere Wiskunde B producten
Bekijk ook andere VWO producten

Leren voor wiskunde B – vwo

Het vak wiskunde B is voor veel middelbare scholieren erg lastig. Om het toch goed te kunnen beheersen vóór het eindexamen, is het belangrijk om veel te oefenen met de lesstof. Naast het maken van je huiswerk van school kun je dit ook doen door te oefenen met oude wiskunde B examens op vwo niveau. Op die manier kun je alvast zien hoe zo’n examen normaal gesproken wordt opgebouwd en wat voor soort vragen er gesteld kunnen worden. Ook is het een goede manier om alvast te wennen aan de grootte van het examen, zodat je daar straks tijdens het wiskunde B examen niet van schrikt.

Examenstof wiskunde B - vwo

De examenstof van wiskunde B vwo is opgedeeld in vijf domeinen: Algebraïsche vaardigheden, Functies, grafieken en vergelijkingen, Differentiaal- en integraalrekening, Goniometrische functies en Meetkunde met coördinaten. We zullen een korte omschrijving geven van wat je ongeveer moet weten per domein.

Wiskunde B vwo – Domein 1

In het domein Algebraïsche vaardigheden leer je de basisvaardigheden van wiskunde B. Ben je bijvoorbeeld in staat om te rekenen met machten, weet je hoe je een logaritmische som oplost en kun je merkwaardige producten gebruiken om expressies te herleiden? Dat en meer leer je in het eerste domein.

Wiskunde B vwo – Domein 2

Het tweede domein gaat over functies, grafieken en vergelijkingen. Je kunt daarbij denken aan exponentiële, gebroken en periodieke functies. Daarnaast is het belangrijk dat je in staat bent om variabelen vrij te maken bij wortelfuncties en dat je groeipercentages kunt omzetten naar tijdseenheden.

Wiskunde B vwo – Domein 3

In het derde domein – Differentiaal- en integraalrekening – bespreken we afgeleide functies en leer je technieken voor het differentiëren. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de som-, product-, ketting- en quotiëntregel, maar ook dat je weet hoe je bijvoorbeeld de inhoud of oppervlakte kunt berekenen. Bekijk hiervoor al onze video’s!

Wiskunde B vwo – domein 4

Het vierde domein gaat in zijn geheel over goniometrische functies. We hebben het dus over driehoeken en het rekenen met de sinus, cosinus en tangens. Je leert hoe je de lengte van een gelijkbenige driehoek kunt berekenen en welke exacte waarden bij een cirkel horen. Daarnaast behandelen we ook het rekenen met basisvergelijkingen in de goniometrie.

Wiskunde B vwo - domein 5

In het laatste domein van wiskunde B vwo – Meetkunde met coördinaten – bespreken we algebraïsche methoden in de vlakke meetkunde, vectoren en inproduct en meetkundige vaardigheden. Onderwerpen die o.a. naar voren komen zijn lijnvergelijkingen, de sinus- en cosinusregel en raaklijnen.

Slagen voor wiskunde B vwo

Wil jij slagen voor het wiskunde B examen? Dan ben je bij Digistudies op de juiste plek! Wij hebben uitlegvideo’s, een samenvatting en je kunt in onze online leeromgeving oefenen met oude examenopgaven. Kijk vooral of er iets voor jou bij zit!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Saskia's foto.
Saskia

De samenvattingen zijn niet alleen erg handig om te leren voor je eindexamens, maar deze zijn ook enorm handig voor de proefwerken die je in de loop van het schooljaar hebt!

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?