Uitlegvideo’s voor alle VMBO-T Nederlands school- en examenstof!

Leer Nederlands met de uitlegvideo’s van Digistudies! In onze filmpjes bereidt onze docent jou voor op het Nederlands examen en/of andere toetsen, door te focussen op de leesvaardigheid en de schrijfvaardigheid. De video’s zijn geschikt voor vmbo-t leerlingen in de bovenbouw en zijn goed te gebruiken als onderdeel van een examentraining.

Nederlands leren met Digistudies

Nederlands examen vmbo-t 2024 Het Nederlands examen voor vmbo-t zal in 2024 plaatsvinden op donderdag 16 mei, van 13:30 tot 15:30. Je kunt dit nakijken en andere examendata zien in het examenrooster. We raden je aan om een goede planning te maken en vooral veel te oefenen. Heel veel succes met leren!

0

Nederlands leren

Het vak Nederlands is voor veel scholieren lastig. Toch is er zeker geen reden voor paniek, want Digistudies kan jou helpen met leren voor Nederlands! Onze docent bespreekt alle belangrijke onderdelen van het vmbo-t examen Nederlands. Het fijne aan de uitleg in video-vorm, is dat je de lesstof op jouw eigen tempo tot je kunt nemen en je het altijd terug kunt kijken. Ook kan het helpen dat je, naast dat je de uitleg te horen krijgt, de informatie ook voor je kunt zien. Op die manier is de kans groter dat je het onthoudt.


Examen Nederlands vmbo-t

Op het eindexamen Nederlands worden verschillende vaardigheden getoetst. Zo moet je bijvoorbeeld kunnen aantonen dat je in staat bent om belangrijke informatie uit teksten te halen. Ook willen ze zien dat je zelf verschillende soorten teksten kunt schrijven. Het examen Nederlands vmbo bestaat dus uit een aantal hoofdonderdelen, waaronder de volgende:


Leesvaardigheid

Een van de vaste onderdelen van het Nederlands examen is het toetsen van de leesvaardigheid. Je krijgt vaak meerdere teksten voor je, die je vervolgens moet analyseren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vragen wat het onderwerp of de hoofdgedachte van een tekst is. Om dit te leren hebben we video’s over deze onderdelen gemaakt. Naast het bekijken van deze video’s is het ook een goed idee om veel te oefenen met het lezen van examenteksten. Dit kun je makkelijk doen door oude examens erbij te pakken.


Schrijfvaardigheid

Naast de leesvaardigheid wordt ook jouw schrijfvaardigheid getoetst. Er zijn verschillende schrijfopdrachten die je kunt krijgen op het Nederlands examen. Zo kan het voorkomen dat je een zakelijke e-mail of brief moet schrijven, maar het kan ook zijn dat je een artikel moet schrijven. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je dit moet aanpakken, en dat leer je gelukkig met onze uitlegvideo’s!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen