Uitlegvideo’s voor alle VWO Scheikunde school- en examenstof!

Bij Digistudies krijg je online scheikundelessen! Leer met onze uitlegvideo’s hoe je rendement kunt berekenen, wat titratie is en wat je met tabel 48 kunt berekenen. Je kunt de uitleg goed gebruiken om te leren voor het scheikunde examen voor vwo, maar ook al voor andere toetsen en SE’s in de bovenbouw.

Scheikunde leren met Digistudies

Scheikunde examen vwo 2024 Bereid je goed voor op het scheikunde examen voor vwo door op tijd te beginnen met leren, veel te oefenen en goed voor jezelf te zorgen. Je kunt oefenen voor scheikunde door oude examens te maken. Het eindexamen scheikunde voor vwo zal plaatsvinden op dinsdag 21 mei 2024. Je kunt dit nakijken in het examenrooster!

0

Scheikunde bijles

Scheikunde is voor veel middelbare scholieren een lastig vak. Om het goed te beheersen moet je veel leren over eigenschappen van stoffen en materialen, maar ook moet je in staat zijn om te rekenen en formules te onthouden. Je kunt dit doen door te leren met je schoolboeken, op te letten tijdens de scheikunde lessen en je huiswerk te maken. Daarnaast kun je kiezen voor extra scheikunde bijles, door te leren met de uitlegvideo’s van Digistudies. Onze professionele docenten leggen alles aan je uit in korte video’s, die je kunt bekijken wanneer het jou uitkomt.

 

Scheikunde examen vwo

De leerstof voor scheikunde op vwoniveau is bij Digistudies opgedeeld in zes verschillende domeinen. De onderwerpen zijn afgestemd op de examenstof voor scheikunde, maar je kunt de uitleg ook al in 4 of 5 vwo gebruiken.


A.  Kennis van stoffen en materialen

In het eerste domein krijg je uitleg over de basis van stoffen en materialen. Welke stoffen mengen met elkaar en welke niet? Wat zijn mesomere grensstructuren? Dat en meer kom je te weten door te leren met de uitleg in domein A.


B. Chemische processen en behoudswetten

In domein B van scheikunde gaan we chemisch rekenen, leer je alles over energieberekeningen en reactiekinetiek en krijg je uitleg over chemisch evenwicht. Belangrijke onderwerpen die hier naar voren komen zijn behoudswetten en kringlopen, vormingswarmte en molberekeningen.


C. Ontwikkelen van chemische kennis

Domein C gaat in zijn geheel over het ontwikkelen van chemische kennis. Je leert over chemische vakmethodes en chemische synthese. Zo hebben we het over verschillende scheidingsmethodes en leggen we je alles uit over chromatografie.


D. Innovatie en chemisch onderzoek

In het vierde domein met uitleg voor scheikunde leer je alles over chemisch onderzoek. Welke stoffen zijn geleidbaar en vervormbaar? En hoe zit het met molecuulstructuren? Dat soort informatie kun je krijgen door deze video's te bekijken!


E. Industriële (chemische) processen

In dit domein leer je alles over verschillende industriële processen. In zeven video's bespreken we onder andere stofstromen en groene chemie. Ook hebben we het over energieomzettingen, waarbij we kijken naar vervuiling en biobrandstoffen.


F. Maatschappij, chemie en technologie

Domein F gaat over maatschappij, chemie en technologie. Onderwerpen die naar voren komen zijn bijvoorbeeld DNA/RNA en eiwitsynthese, de milieueffectrapportage en energie & industrie.

G. Examenopgaven scheikunde

Dit is het allerlaatste domein. Zoals je net al las, komt er hier geen nieuwe informatie naar voren. In dit domein bespreken we oude examenopgaven, van 2012 en 2014. De leraar neemt jou mee door een opgave, waardoor je kunt testen in hoeverre je het begrijpt.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen