Wil jij je goed voorbereiden op het aardrijkskunde examen op vmbo-basis niveau? Bekijk dan al onze uitlegvideo’s! Wij weten precies wat jij moet leren en hebben die leerstof verfilmd. Zo wordt het leren niet alleen makkelijker, maar ook leuker!

Aardrijkskunde leren met Digistudies

0

Aardrijkskunde examen vmbo basis (BB)

Aardrijkskunde is een breed vak, waarbij je alles leert over het weer, het klimaat, waterbeheer en bevolking & ruimte. Alle lesstof is verdeeld in drie domeinen, die belangrijk zijn om te beheersen voordat je het eindexamen in gaat. Misschien vind je het lastig om te bedenken hoe je het beste kan leren voor aardrijkskunde. Wij geven je daarom graag een aantal tips!


Leren voor aardrijkskunde vmbo bb

  1. Uitlegvideo’s. Een goede manier om je voor te bereiden op examens, is bijvoorbeeld door te leren met uitlegvideo’s. Als je leert met video’s krijg je de informatie op twee manieren binnen: je hoort de uitleg van de leraar en ziet tegelijkertijd wat ermee wordt bedoeld! Ook is het vaak makkelijker om beelden te onthouden dan woorden. De uitlegvideo’s die wij aanbieden zijn gemaakt in samenwerking met professionele leraren, die precies weten wat jij moet leren en dat op een duidelijke manier kunnen overbrengen. 
  2. Aardrijkskunde begrippen leren. Bij het vak aardrijkskunde kom je altijd veel begrippen tegen. Het is erg belangrijk dat je leert wat deze betekenen, want je gaat ze zeker tegenkomen op het eindexamen. Kijk daarom ook eens naar de begrippenlijsten die onder de uitlegvideo’s staan. Daar staan de belangrijkste begrippen die per video besproken worden.
  3. Oude examens oefenen. Je hebt vast al eerder gehoord dat je veel kunt leren van oefenen. Als je gaat oefenen met het maken van oude examens, kun je er goed achter komen welke lesstof je al goed beheerst en waar je nog even wat meer aandacht aan moet besteden. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met Digi-oefening. Daar kun je per onderwerp een examenvraag uitkiezen, deze maken en vervolgens controleren of je het juiste antwoord wist.


Aardrijkskunde examen vmbo basis 2024

Als je vmbo-basis doet, moet je het vak aardrijkskunde uiteindelijk afsluiten met een eindexamen. In 2024 zal dat plaats gaan vinden op dinsdag 21 mei, van 09:00 tot 10:30. Je kunt dit nakijken bij de website van Examenblad, en in het examenrooster 2024. Veel succes en onthoud: een goede voorbereiding is het halve werk!


Leren voor examenvakken vmbo basis

Wil je ook leren voor andere examenvakken, zodat je straks echt goed voorbereid bent? Neem dan ook een kijkje bij onze uitlegvideo's voor andere vakken, zoals bijvoorbeeld biologie, geschiedenis en economie!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen