Uitlegvideo's over alle TL/GL Duits school- en examenstof!

Leren voor Duits op vmbo-t niveau? Dat doe je natuurlijk bij Digistudies! Met onze video's leer je onder andere hoe je meerkeuze vragen moet aanpakken en hoe je signaalwoorden herkent. Ook geven we je tips voor het examen. Succes met leren!

Duits leren met Digistudies

play
0

Leren voor Duits - VMBO-T

Het eindexamen Duits op vmbo-t niveau kan soms een beetje spannend lijken, maar met de juiste voorbereiding kun je het zeker aan. Er zijn een paar belangrijke dingen die je moet weten om goed voorbereid te zijn.


Wat moet je weten voor het Duits examen?

Allereerst is het belangrijk dat je de basisvaardigheden beheerst. Zorg ervoor dat je de belangrijkste grammaticaregels begrijpt, zoals de tegenwoordige tijd, verleden tijd en toekomende tijd. Ook is het handig om een goede woordenschat te hebben. Je kunt dat proberen te verbeteren om regelmatig nieuwe woorden en zinnen te leren.


Leesvaardigheid Duits oefenen

Daarnaast is het lezen van Duitse teksten een belangrijk onderdeel van het examen. Zorg ervoor dat je begrijpt wat er in de teksten staat en let op details. Oefen met het lezen van verschillende soorten teksten, zoals artikelen, brieven en verhalen, zodat je goed voorbereid bent op allerlei mogelijke teksten die op het examen kunnen voorkomen.


Luister- en schrijfvaardigheid Duits oefenen

Om je luistervaardigheid te verbeteren, is het een idee om regelmatig naar Duitse audio of video te luisteren. Video's kunnen het leren leuker maken en je helpen de uitspraak en intonatie van de taal beter te begrijpen. Kies filmpjes op YouTube bijvoorbeeld, die passen bij jouw niveau en interesses.


Als we het hebben over de voorbereiding op het schriftelijke deel van het examen: oefen regelmatig met het schrijven van korte teksten. Zorg ervoor dat je duidelijk en gestructureerd schrijft, met aandacht voor grammatica en woordkeuze.


Hoe moet je leren voor het Duits examen vmbo-t?

Om effectief te leren voor het eindexamen Duits, kun je een studieplanning maken. Verdeel je tijd op een goede manier over de verschillende onderdelen. Herhaal regelmatig wat je hebt geleerd, zodat de informatie goed blijft hangen.


Uitlegvideo’s voor Duits

Met onze uitlegvideo’s voor Duits kun je gelukkig eindeloos alle lesstof herhalen! We geven je tips voor het examen, bespreken zogenaamde ‘Falsche Freunde’ en leren je van alles over Duitse signaalwoorden. Onze docent legt alles duidelijk uit, en dankzij de animaties van onze editors is het ook nog eens een leuke manier van leren.


Kortom, focus op de basisvaardigheden, oefen met verschillende tekstsoorten, luister regelmatig naar de Duitse taal en maak gebruik van video's om het leren leuker en effectiever te maken. Met een goede voorbereiding kun je met vertrouwen het eindexamen Duits op vmbo-t niveau tegemoet gaan. Veel succes!


Duits examen vmbo-t 2024

Het eindexamen Duits op vmbo-t niveau gaat plaatsvinden op woensdag 15 mei 2024, van 09:00 tot 11:00. Je kunt dit nakijken en de data van andere examenvakken zien in het examenrooster. Tip: bereid je ook goed voor op andere vakken door onze andere uitlegvideo’s te bekijken! Zie bijvoorbeeld onze video’s voor Nederlands, Engels en wiskunde.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Jacob 's foto.
Jacob

“Digistudies pakket aangeschaft ter voorbereiding op mijn eindexamens (6 vwo) , beste aankoop van dit jaar! De video’s en begrippenlijsten leggen me precies uit wat ik moeten weten”

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?