Uitlegvideo's over alle TL/GL Wiskunde school- en examenstof!

Leren voor het wiskunde examen vmbo doe je bij Digistudies! Je krijgt hier onder andere uitleg over kijklijnen en aanzichten, redeneren en symmetrie en rekenen met negatieve getallen. Gebruik deze uitleg om te leren voor het wiskunde examen, toetsen of SE’s.

Wiskunde leren met Digistudies

play
0

Bijles wiskunde

Veel middelbare scholieren vinden wiskunde een lastig vak. Na vier jaar vmbo moet je dan ook veel kunnen, zoals schatten, grafieken aflezen en snelheid berekenen. Het is helemaal niet gek als je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken. Bij Digistudies leer je daarom de basisvaardigheden voor wiskunde, met behulp van uitleg video’s. Onze docenten geven je alle informatie die je nodig hebt, die je tot je kunt nemen op momenten die jij zelf uitkiest. Deze bijles wiskunde is geschikt voor iedereen die in de bovenbouw van het vmbo-t zit.


Wiskunde oefenen vmbo

Wiskunde is niet alleen leren, maar ook veel oefenen. Je doet dit natuurlijk al door je wiskunde huiswerk te maken, maar misschien heb je daar niet genoeg aan. Als voorbereiding op het eindexamen kun je daarom ook oefenen met oude wiskunde examens. Je kunt op die manier alvast zien wat je straks ongeveer kunt verwachten en testen of je de basisvaardigheden voor wiskunde al beheerst. Maak dus eens een oud wiskunde examen en kijk het zelf na, zodat je kunt ontdekken waar je nog wat meer voor moet leren. Ben je bijvoorbeeld nog niet zo goed in algebraïsche vaardigheden? Bekijk dan nog eens de uitleg over lineaire verbanden, exponentiële verbanden of omgekeerd evenredige verbanden!


Wat verder ook belangrijk is om te onthouden, is dat je altijd je berekening op moet schrijven. Je kunt daar punten voor krijgen, ook als het uiteindelijke antwoord fout is. Ook kun je zelf achteraf makkelijker zien wat je fout hebt gedaan. Kom je er toch niet uit? Aarzel dan niet om iemand om hulp te vragen. Misschien kun je bijvoorbeeld meekijken hoe een klasgenoot de opdracht maakt.


Wiskunde examen vmbo 2024

De leerstof voor het wiskunde examen vmbo is opgedeeld in vier domeinen: A. Algebraïsche vaardigheden, B. Formules, grafieken en tabellen, C. Rekenen, meten en schatten en D. Meetkunde. De wiskundige vaardigheden die je moet hebben zijn onder andere het werken met de rekenmachine, rekenen met verhoudingen en het berekenen van hoeken. Zorg er dus voor dat je weet wat je moet leren en dat je op tijd begint.


Het wiskunde examen vmbo is in 2024 op donderdag 23 mei, van 13:30 tot 15:30. Je kunt deze en andere data voor alle examenvakken van het vmbo-t terugzien in het examenrooster. Wij wensen je alvast heel veel succes!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Frerik Scheffer's foto.
Frerik Scheffer

"Echt top, leren in je eigen tempo met filmpjes die super duidelijk en leuk om naar te kijken zijn. Aardrijkskunde is mijn persoonlijke favoriet!"

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?