Uitlegvideo's over alle VWO Bedrijfseconomie school- en examenstof!

Bij het vak bedrijfseconomie leer je alles over geldstromen binnen bedrijven en geldzaken in het alledaagse leven. Wat moet je bijvoorbeeld regelen als je gaat samenwonen, of juist gaat scheiden? Ook kom je te weten hoe een winst- en verliesrekening, een balans en een begroting eruit zien. Gebruik onze uitlegvideo’s om je goed voor te bereiden op het bedrijfseconomie examen vwo!

Bedrijfseconomie examen vwo

Op het vwo moet je in je zesde jaar het vak bedrijfseconomie afsluiten met een eindexamen. Je wil je daar natuurlijk zo goed mogelijk op voorbereiden. Het is dan allereerst belangrijk om te weten welke examenonderwerpen er worden behandeld. Alle examenstof is opgedeeld in zes domeinen: A. Van persoon naar rechtspersoon, B. Interne organisatie en personeelsbeleid, C. Investeren en financieren, D. Marketing, E. Financieel beleid, en F. Verslaggeving.


Leren voor het examen bedrijfseconomie vwo

Je kunt verschillende dingen doen om je voor te bereiden op het eindexamen bedrijfseconomie. Zo kun je bijvoorbeeld oefenen met oude examens. Je leert dan hoe een examen er uitziet, komt te weten wat voor soort vragen je kunt verwachten en je kunt zien wat voor soort antwoorden goedgekeurd worden.


Als je wil oefenen met examenopgaven, kun je ook leren met Digi-oefening. Je krijgt dan verschillende opgaven te zien, waarna je jouw antwoord kan invoeren. Daarna bekijk je het antwoord en geef je aan of je het goed had, of niet. Jouw voortgang wordt bijgehouden, zodat je snel ziet waar je nog wat meer aandacht aan moet besteden! Oefenen is erg belangrijk bij bedrijfseconomie, omdat er in ieder eindexamen verschillende rekenopgaven terug zullen komen. Je moet in staat zijn om de netto contante waarde en het break-even punt te berekenen, en je moet ook weten hoe je de stappen van een verschillenanalyse doorloopt.


Een andere succesvolle leermethode is om te leren met uitlegvideo’s. Op die manier komt de informatie op twee manieren binnen, doordat je het ziet en tegelijkertijd ook hoort. Wij hebben alle examenstof van bedrijfseconomie vwo verfilmd en per domein gesorteerd. Bij de video’s staat ook een begrippenlijst, zodat je gelijk weet welke begrippen belangrijk zijn en wat ze betekenen.


Bedrijfseconomie examen vwo 2024

Het bedrijfseconomie examen vwo zal plaatsvinden op woensdag 22 mei, van 13:30 tot 16:30. Je kunt dit nakijken en zien wanneer de andere eindexamens zijn in het examenrooster 2024. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met leren, maar ook dat je voldoende rust neemt. Wij wensen je alvast veel succes!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen