Uitlegvideo's over alle KB Wiskunde school- en examenstof!

Leren voor het wiskunde examen op vmbo kaderniveau? Dat doe je natuurlijk bij Digistudies! Wij weten wat jij moet leren en hebben alle lesstof verfilmd. Zo wordt het leren makkelijker én leuker! Je kunt onze uitlegvideo's gebruiken om te leren voor het eindexamen wiskunde en/of andere toetsen.

Wiskunde leren met Digistudies

0

Online hulp bij wiskunde

Voor veel vmbo-kb leerlingen kan wiskunde best een uitdagend vak zijn. Na vier jaar op het vmbo moet je verschillende vaardigheden beheersen, zoals afronden, tabellen begrijpen en inhoud berekenen. Het is helemaal normaal als je daar wel wat extra ondersteuning bij kunt gebruiken. 


Bij Digistudies krijg je daarom de kans om de basisvaardigheden van wiskunde onder de knie te krijgen, met behulp van duidelijke uitlegvideo's. Onze leraren bieden alle nodige informatie aan, die je kunt bekijken op de momenten die voor jou het beste uitkomen. Deze online wiskunde bijles is geschikt voor iedereen in de bovenbouw van het vmbo-kb.


Wiskunde oefenen voor het vmbo-kb

Wiskunde leer je niet alleen door de lesstof in je hoofd te stampen, maar ook door veel te oefenen. Natuurlijk ben je al bezig met je wiskunde huiswerk, maar misschien is dat niet genoeg. Ter voorbereiding op het eindexamen kun je daarom ook oefenen met oude wiskunde-examens. Op die manier kun je alvast een idee krijgen van wat je straks te wachten staat en testen of je de basisvaardigheden voor wiskunde al beheerst. 


Oefenen met oude vmbo-kb examenvragen

Als je goed wil oefenen met echte oude examenvragen, kun je kiezen voor Digi-oefening. In onze leermodule geven we je per onderwerp een aantal examenopgaven. Neem de tijd om deze te maken en controleer het zelf, zodat je kunt ontdekken waar je nog wat extra aandacht aan moet besteden. Wij houden vervolgens jouw voortgang bij. Heb je bijvoorbeeld nog moeite met algebraïsche vaardigheden? Kijk dan opnieuw naar de uitleg over lineaire verbanden, woordformules en/of periodieke verbanden!


Wiskunde examen: tip

Een belangrijke tip voor op het eindexamen wiskunde vmbo-kb is om altijd je berekeningen op te schrijven. Je kunt daar punten voor krijgen, zelfs als het uiteindelijke antwoord niet helemaal juist is. Bovendien kun je achteraf gemakkelijker zien waar je eventueel een fout hebt gemaakt. 


Wiskunde-examen voor het vmbo-kb in 2024

De leerstof voor het wiskunde-examen vmbo-kb is verdeeld over drie domeinen: A. Algebraïsche vaardigheden, B. Rekenen, meten en schatten en C. Meetkunde. Belangrijke wiskundige vaardigheden die je moet beheersen zijn onder andere het werken met de rekenmachine, rekenen met woordformules en het berekenen van hoeken. Zorg er dus voor dat je weet wat je moet leren en begin op tijd met de voorbereiding!


Het wiskunde-examen voor het vmbo-kb in 2024 staat gepland op dinsdag 21 mei, van 13:30 tot 15:30 uur. Je kunt deze en andere data voor alle examenvakken van het vmbo-kb vinden in het examenrooster. We wensen je nu alvast heel veel succes!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen