Uitlegvideo's over alle TL/GL Economie school- en examenstof!

Leren voor het economie examen vmbo doe je bij Digistudies! Je vind hier uitleg over alle belangrijke economische onderwerpen, zoals vraag & aanbod, arbeidsproductiviteit, de inkomsten van de overheid en de sociale sector. Onder de video’s vind je een lijst met verschillende economische begrippen.

Economie leren met Digistudies

0

Economie examen

Na vier lange jaren moet je het vak economie op het vmbo afsluiten met een eindexamen. Om ervoor je zorgen dat je straks met vlag en wimpel slaagt, moet je nog even aan de bak. Gelukkig ben je hier op de goede plek, want bij Digistudies kun je economie leren met behulp van maar liefst 24 uitleg video’s. Onze professionele docenten hebben precies uitgezocht wat jij moet weten, zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken. De leerstof is verdeeld over vier domeinen:


- A. Consumptie. Bij het eerste domein van economie vmbo bespreken we de markt, consumptie, consumenten en producten en geld. Onderwerpen die naar voren komen zijn o.a. vraag en aanbod, koopkracht en inflatie, marktvormen en de Lorenz-curve.


- B. Arbeid en productie. Domein B is opgedeeld in zes uitleg video’s. We bespreken productiekosten, ondernemingsvormen, arbeidsproductiviteit en werkloosheid.


- C. Overheid en bestuur. Dit is een klein domein, maar zeker niet minder belangrijk. Voor het economie examen is het belangrijk dat je weet welke rol de overheid heeft wat betreft economie, hoe de overheid aan inkomsten komt en wat het sociale zekerheidsstelsel inhoudt. Dat en meer leer je in domein C.


- D. Internationale ontwikkelingen. In het laatste domein van economie vmbo bespreken we handelswijzen in het algemeen en ontwikkelingslanden. Je krijgt onder andere uitleg over de onderwerpen import en export, wisselkoersen, de EU en de EMU en de hulp aan ontwikkelingslanden.


Economie oefenen

Naast het leren van economie met de uitleg video’s, is het ook een goed idee om economie te oefenen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door te oefenen met oude examens. Je ziet dan wat voor soort vragen je straks zelf op het economie examen vmbo kunt verwachten. Ook is het een goede manier om erachter te komen wat je al goed kent en waar je nog wat meer voor moet leren. Ken je bijvoorbeeld alle economische formules en weet je wat verschillende economische begrippen betekenen? Maak een oud economie examen, kijk het na en leer van je fouten: dat is de beste manier om te oefenen.


Economie examen vmbo 2024

In 2023 zal het economie examen voor vmbo plaatsvinden op dinsdag 21 mei, om 13:30. Je kunt dit nakijken en andere examendata zien in het examenrooster 2024. Zorg ervoor dat je op tijd begint met leren, maar neem ook voldoende rust en probeer niet te gestrest te raken: dan moet het helemaal goed komen en kun jij slagen voor het economie examen!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Digistudies
Veelgestelde vragen