Examenrooster HAVO 2025

Moet jij dit jaar eindexamen doen? Dan is het natuurlijk erg belangrijk om te weten wanneer welk examens plaatsvindt. Niet alleen om ervoor te zorgen dat je op het juiste moment op de juiste plek bent, maar ook omdat je het examenrooster kunt gebruiken bij het maken van een Planning. Pak dus je agenda erbij en schrijf alvast op wanneer jouw examens zijn.

Eerste tijdvak

Er zijn meerdere tijdvakken, maar meestal heb je alleen te maken met het eerste tijdvak. In 2024 begint het eerste tijdvak op 14 mei en eindigt het op 29 mei. Hierboven kun je zien welk vak je op welke dag hebt. Let er wel op dat je links bovenin het juiste niveau aanklikt, zodat je niet per ongeluk het examenrooster voor vwo bekijkt terwijl jij havo doet!


Tweede tijdvak

Het tweede tijdvak is voor examenleerlingen die een examen moeten herkansen en voor leerlingen die door omstandigheden hun examen(s) niet in het eerste tijdvak konden maken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je ziek bent in het eerste tijdvak. Het tweede tijdvak begint op maandag 17 juni en eindigt op donderdag 20 juni 2024. In maart wordt bekend gemaakt welke vakken er op welk moment worden getoetst.


Derde tijdvak

Er is ook een derde tijdvak, maar daar wordt geen algemeen examenrooster voor opgesteld. Om deel te kunnen nemen aan examens in het derde tijdvak moet je door jouw school aangemeld worden bij DUO. De afnamedagen zijn in augustus, maar de precieze dagen en tijdstippen waarop je examen moet doen hoor je later van dezelfde organisatie.


Deze informatie en meer kun je terugvinden in het Rooster voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens voortgezet onderwijs in 2024, van Examenblad.